Buiten regioOndernemendRegionaal

8 april 2017: de derde kraammarkt in ziekenhuis Nij Smellinghe

DRACHTEN – Ziekenhuis Nij Smellinghe organiseert op zaterdag 8 april 2017 voor de derde keer een Kraammarkt. Zwangere vrouwen, hun partner, jonge ouders en andere belangstellenden zijn deze dag tussen 10.00 en 16.00 uur welkom in het Drachtster ziekenhuis.

 Het initiatief voor de Kraammarkt is afkomstig vanuit het Verloskundig Samenwerkingsverband Noordoost Friesland, waarin verloskundigenpraktijken, kraamzorgorganisaties en het ziekenhuis samenwerken. Zij vinden het belangrijk om zwangere vrouwen en hun partners voor te lichten over de mogelijkheden die er zijn rondom zwangerschap, bevalling en kraamzorg. Deze onderwerpen komen dan ook aan bod in de presentatie die tijdens de markt elk uur wordt gegeven.

Kans op een gratis pretecho

Tijdens de Kraammarkt kunnen zwangere vrouwen kans maken op een gratis pretecho door een gynaecoloog of verloskundige van Nij Smellinghe. Deze echo wordt mede mogelijk gemaakt door Verloskundig Echocentrum Drachten en vindt plaats op basis van inschrijving (start inschrijving 1 maart via www.nijsmellinghe.nl/kraammarkt). Bovendien vindt men in de centrale hal, de vergaderzalen en een grote tent op het terrein van het ziekenhuis ruim 70 marktkramen, waar verschillende ondernemers zich presenteren. Van speelgoed tot kinderopvangmogelijkheden en van draagdoeken tot babymassage. Daarnaast bieden verschillende deelnemende organisaties een workshop aan die voor zwangeren en jonge ouders interessant kunnen zijn.  Kortom: voor iedereen is er op de markt wel iets te vinden.

Voor de eerste 400 bezoekers van de markt ligt er een goodiebag klaar. Hiervoor geldt wel: op is op. Belangstellenden hoeven zich niet aan te melden voor de Kraammarkt en de toegang is gratis.

Zwangerenvoorlichting

Elke laatste dinsdagavond van de maand organiseert de Kraamafdeling een voorlichtingsavond over bevallen in Nij Smellinghe. Ook hiervoor geldt dat de toegang gratis is. Belangstellenden kunnen zich tijdens kantooruren telefonisch aanmelden op telefoonnummer (0512) 588 520 of via e-mail: [email protected]. Kijk voor actuele data van de zwangerenvoorlichting op de pagina ‘voorlichtingsavonden voor zwangere vrouwen’ op onze website.

Meer informatie over de Kraammarkt is te vinden op www.nijsmellinghe.nl/kraammarkt

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button