Sport

A-peloton Release Nederlands Kampioen!

ALMERE – Op zaterdag 9 en zondag 10 januari werden in Almere de Nederlandse Kampioenschappen Twirl georganiseerd. Namens Release waren het Ketsia Gruintjes, Fiona Dorenbos, het A-peloton en het Show- en Twirlteam die zich tijdens het wedstrijdseizoen 2015 hadden geplaatst voor het NK.

Ketsia Gruintjes kwam op het onderdeel Twirling 1 Baton uit in de Juvenille Kampioensklasse en eindigde op een 10e plaats. Van de oorspronkelijk 21 genomineerden in de voorrondes, eindigde Ketsia Gruintjes op het onderdeel Solo Dance Twirl in de Juvenille Kampioensklasse op de 10e  plaats. Fiona Dorenbos, begonnen in een poule van 22 deelnemers in de voorrondes, eindigde op het onderdeel Twirling 1 Baton in de klasse Junior Intermediate uiteindelijk op een 14e plaats. Het Twirlteam van Release eindigde in de Smallteam Twirling Senior Kampioensklasse op een 10e plaats, het Showteam een dag later in de Smallteam Dancetwirl Senior Kampioensklasse op de 8e plaats.

Het A-peloton had zich het afgelopen seizoen als enigste team weten te plaatsen voor het Nederlandse Kampioenschap in de klasse Junior Intermediate (de hoogste klasse voor de junioren) en mocht zich zaterdag na een keurige uitvoering van de Afrika-show officieel Nederlands Kampioen noemen. Een prima prestatie voor dit hechte team. Een felicitatie aan al onze NK-deelnemers en instructrices, maar aan het A-peloton in het bijzonder, is dan ook zeker op zijn plaats.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button