Buiten regioHoofdnieuwsPolitie BerichtenRegionaal

Aanhoudingen na diefstal (brom)fietsen

NOORD-NEDERLAND – De politie heeft donderdag op meerdere locaties mensen aangehouden op verdenking van diefstal van een (brom)fiets.

Drenthe

Agenten zagen op de Heidebloemstraat in Erica een 26-jarige man uit Emmen fietsen, terwijl hij een fiets meesleepte die nog op afgesloten was. Bij controle bleek de afgesloten fiets als gestolen te boek te staan. De man is aangehouden en de fiets is in beslag genomen.

Aan de Stationsweg in Meppel is een 45-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. Hij werd op heterdaad betrapt bij het stelen van een fiets bij het station.

Groningen

Op de Grote Markt in Groningen zag een getuige dat een man twee afgesloten fietsen wegnam. De gealarmeerde politie kon de 31-jarige Stadjer achterhalen en aanhouden. Beide fietsen zijn in beslag genomen.

Aan de Helper Westsingel zagen getuigen dat een man een scooter wegnam en probeerde in te breken bij een stacaravan. De gealarmeerde politie kon de 22-jarige man zonder vaste woonplaats aanhouden. De scooter is direct teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Friesland

Getuigen zagen op de Weerd in Leeuwarden een onbekende man op een scooter rijden. Eén van de getuigen herkende zijn eigen scooter, die eerder die dag werd gestolen. De gealarmeerde politie trof even later een 33-jarige man zonder vast woonplaats aan op de bewuste scooter. De man was ook in het bezit van inbrekersgereedschap. Zowel de scooter als de inbrekersgereedschappen zijn in beslag genomen. De verdachte is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Aangifte doen heeft zin!

Als u slachtoffer bent van fietsendiefstal, doe dan altijd aangifte. Door aangifte te doen wordt een gestolen goed landelijk geregistreerd. Dat maakt het terugbezorgen van aangetroffen goederen gemakkelijker. Kijk voor meer informatie over het doen van aangifte op politie.nl.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button