Aankomende zaterdag: Zevende editie Open Fries Kampioenschap Drakenbootrace

Geplaatst op 19 juni 2019 om 10:10 | In de categorie: ,

KOLLUM – Aanstaande zaterdag 22 juni vindt de zevende editie plaats van het Drakenbootfestival in Kollum. Het eerste startschot zal om 14.00 uur worden gelost en het beloofd weer een sportieve en gezellige dag te worden. In 2018 ging in een spannende finale “De Boer is (S)troef” met de wisselbeker en 500,- euro aan prijzengeld naar huis. Ook dit jaar staat het huidige kampioensteam aan de start en zullen ze de strijd opnemen tegenover een totaal van bijna 200 deelnemers, verdeeld over 10 teams. De presentatie ligt weer in de vertrouwde handen van Klaas Jansma.

Naast de Drakenbootrace is er zaterdag nog veel meer te doen aan activiteiten. Zo komt zanger Peter weer langs en zal een gezellige matinee middag verzorgen in de feesttent. Langs het water zal een mega groot terras worden aangelegd. Met de prima weervoorspellingen zal het daar goed vertoeven zijn voor zowel de deelnemers als publiek. Voor de kinderen is er een groot bungee-jump toestel aanwezig!

Rond 17.30 uur zal de finale worden gevaren en zal bekend zijn welk team zich “Fries Kampioen Drakenbootvaren 2019” mag noemen. Aansluitend zal de prijsuitreiking plaats vinden in de feesttent. Gelijk naast de feesttent verzorgd het Noordelijk Ballonvaart Centrum uit Joure om 19.30 uur een ballonfestival. De opgegeven deelnemers gaan Kollum en omgeving van ongekende hoogte bekijken, mits de weersomstandigheden het toe laat. Daarna is het tijd om de dag feestelijk af te sluiten met stemmingsorkest “Butterfly” tot in de late uurtjes! Entree is gratis. Hoofdsponsor is opnieuw Jumbo – Harm de Hoop Kollum.

Wie wordt Fries kampioen in 2019? Één ding is zeker… het wordt weer een groots spektakel!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *