112Regionaal

Acht jongeren aangehouden voor inbraken in en rondom Dokkum

DOKKUM – Met de aanhouding van acht verdachten heeft de politie in en rondom Dokkum meerdere inbraken en diefstallen opgelost.

In de periode van januari 2016 tot en met september 2016 werden er tussen de 40 en 80 diefstallen gepleegd in de kantine van de voetbalvereniging Dokkum. Zes jongeren van 14 tot en met 16 jaar en afkomstig uit Dokkum, Drachten en Lelystad bekenden in het bezit te zijn geweest van de toegangssleutel van de kantine en hadden kennis van het alarmsysteem. Nadat ze deze uitgeschakeld hadden deden ze zich tegoed aan snoep en frisdrank en namen geld weg.

Twee jongeren, 17 en 18 jaar oud en beide afkomstig uit Dokkum, worden ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan inbraken en fietsendiefstallen.

Zo nam het duo in het najaar van 2016 bij sporthal de Trimmer aan de Harddraversdijk een fiets weg. De eigenaar van de teruggevonden fiets, een paars/oranje damesfiets, heeft zich nog niet gemeld bij de politie en zijn fiets staat in het bureau gestald.

In september 2016 namen de mannen in Dokkum twee electrische fietsen weg die afkomstig waren van toeristen. De fietsen werden in Dokkum aangetroffen en zijn weer in het bezit van de rechtmatige eigenaren.

In december 2016 nam de 17-jarige in het bijzijn van de 18-jarige een fiets weg bij sporthal de Doelstien. Ook deze werd weer teruggevonden en staat weer bij de eigenaar.

In de nacht van 31december  2016 op 1 januari 2017 maakte het duo zich schuldig aan een inbraak in de voetbalkantine van de voetbalvereniging Dokkum. Tijdens onderzoek in de door de daders achtergelaten ravage bleek dat de mannen snoepgoed en frisdrank hadden ontvreemd.

De 17-jarige wordt er verder van verdacht zich in februari 2017 schuldig te hebben gemaakt aan een inbraak in de jeugdsoos van Engwierum. Daarbij werd een geldbedrag ontvreemd. De dief kocht van het geld onder andere sportkleding voor eigen gebruik.
Op 3 april nam de 17-jarige tevens bij een school in Leeuwarden een schooltas weg waarin een Ipad zat. Deze werd bij de verdachte thuis aangetroffen en is aan de eigenaar teruggegeven.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button