Regionaal

Achtkarspelen aan de slag met belangrijke wegen in Surhuizum en Harkema

SURHUIZUM – Wethouder Jouke Spoelstra van Achtkarspelen zei blij te zijn met de samenwerking met Plaatselijk Belang Surhuizum en Harkema. Dat gebeurde woensdagavond tijdens een informatiebijeenkomst over de reconstructie van de Doarpsstrjitte in Surhuizum. ‘We hebben in beide dorpen geweldig samengewerkt aan het concept-ontwerp. Belangrijke aandachtspunten zoals verkeersveiligheid, materiaalgebruik en de inpassing van groen in de straat kwamen daarbij aan de orde’, zei de wethouder in de Delfeart.

De uitkomst van de samenwerking kwam samen in het concept-ontwerp wat woensdagavond aan de inwoners van Surhuizum werd gepresenteerd. Er was voldoende ruimte voor vragen en opmerkingen over het ontwerp. Dat gebeurde in april al in Harkema over de reconstructie van de Warmoltsstrjitte. ‘De straat in Harkema kan qua uitstraling best een opknapbeurt gebruiken, een langgekoesterde wens van het dorp’, aldus Jouke Spoelstra.

Aanbesteding

Na het verwerken van de reacties op het concept wordt het definitieve ontwerp opgesteld, samen met de technische tekeningen en het bestek. Rondom de zomervakantie zal de aanbestedingsprocedure plaatsvinden voor de projecten in Surhuizum en Harkema.

Het werk in Surhuizum en Harkema wordt in fasen uitgevoerd om overlast zo veel mogelijk te beperken. Tijdens de werkzaamheden wordt een omleidingsroute ingesteld voor doorgaand verkeer.

Eigen Foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button