HoofdnieuwsRegionaal

Achtkarspelen lanceert eigen StemWijzer

BUITENPOST – Vandaag is de StemWijzer voor Achtkarspelen gelanceerd. Het online programma helpt de kiezer bij het maken van een keuze voor de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 19 maart. Op die dag kiezen de inwoners van Achtkarspelen de nieuwe gemeenteraad. De StemWijzer voor Achtkarspelen is te vinden via achtkarspelen.stemwijzer.nl.

Op basis van de antwoorden op 30 stellingen geeft de StemWijzer aan met welke partij de meeste overeenkomst is. Met het resultaatscherm kan de kiezer zich verder oriënteren op de standpunten en partijprogramma’s van de deelnemende politieke partijen. Aan de verkiezingen in Achtkarspelen doen zes partijen mee: CDA, FNP, PvdA,  ChristenUnie, GBA en VVD. Op de dag van de verkiezingen zullen zeventien stembureaus van 7.30 – 21.00 uur geopend zijn.

ProDemos

De StemWijzer voor Achtkarspelen is in opdracht van de raadsgriffie van Achtkarspelen gemaakt door ProDemos, die ook de landelijke StemWijzer heeft ontwikkeld. ProDemos heeft voor de StemWijzer de verkiezingsprogramma’s vergeleken van de politieke partijen die in Achtkarspelen meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

 

iPad en verkiezingssite

Iedere inwoner van Achtkarspelen die tijdens de gemeenteraadsverkiezingen voor de eerste keer mag stemmen, maakt kans op een iPad. Meer informatie over deze actie en alles rondom de verkiezingen is binnenkort te vinden op een speciale verkiezingswebsite.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button