HoofdnieuwsRegionaal

Achtkarspelen moet werkgelegenheidsproject de Achtbaan stoppen

BUITENPOST – Het college van b&w van Achtkarspelen ziet zich genoodzaakt om het werkgelegenheidsproject De Achtbaan te beëindigen. De gemeente krijgt sinds dit jaar onvoldoende geld van het Rijk om het project voort te zetten. Den Haag kort Achtkarspelen 46% op het Participatiebudget.

In 2012 ontving Achtkarspelen € 1,3 miljoen voor het Participatiebudget van het Rijk. Het Participatiebudget is bedoeld om mensen met een uitkering weer aan het werk te helpen. De kosten voor de Achtbaan in 2012 bedragen € 7,5 ton. Daarmee gaat meer dan de helft van het Participatiebudget naar De Achtbaan en ontstaat er een onevenwichtigheid tussen de 28 deelnemers van De Achtbaan en de ruim 600 uitkeringsgerechtigden waarvoor Achtkarspelen een beroep doet op het Participatiebudget.

Via De Achtbaan verrichten 28 deelnemers uit Achtkarspelen maatschappelijk nuttig werk. De deelnemers van De Achtbaan hadden eerder werk via de regeling Wet Inschakeling Werkzoekenden (WIW) en de In- en Doorstroom banen (ID banen). Zij zijn in dienst bij Stichting de Startbaan en werken bijvoorbeeld voor een sportvereniging of zijn conciërge op een school. Organisaties waar deze mensen werken worden nog benaderd om de mensen zelf in dienst te nemen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button