HoofdnieuwsRegionaal

Achtkarspelen steekt succesvol energie in besparen

BUITENPOST – Al 95 woningeigenaren in Achtkarspelen hebben hun woning energiezuiniger en comfortabeler gemaakt door mee te doen aan het project ‘Duorsum Dwaande mei wenjen’. Het project loopt tot 2015 en is bedoeld voor particuliere woningeigenaren met een woning van voor 1985.

Duurzaam verbouwen

Het project ‘Duorsum Dwaande mei wenjen’ bestaat uit een pakket van maatregelen om woningeigenaren te informeren en ontzorgen bij de keuzes rondom duurzaam verbouwen. Zoals een  voorlichtingsronde langs dorpen met een actiekorting op energieadvies, subsidie op labelverbetering, voorlichting over samenwerkende bedrijven en de duurzaamheidslening.

Dorpenactie

Inwoners uit Gerkesklooster, Stroobos, Surhuizum, Augustinusga, Surhuisterveen, Boelenslaan en Harkema zijn tot nu toe geïnformeerd over ‘Duorsum Dwaande mei wenjen’. De helft van de huizenbezitters die een energieadvies heeft laten uitvoeren heeft de woning, door middel van duurzame maatregelen, aantoonbaar energiezuiniger gemaakt. Zij hebben van de gemeente een subsidie van € 300 ontvangen.

Dit najaar vindt voorlichting plaats in Kootstertille en Drogeham. Woningbezitters van deze dorpen kunnen dit najaar gebruik maken van de actiekorting op energieadvies. Hierdoor krijgen ze meer inzicht in de energieprestaties van hun woning en kunnen ze gericht actie ondernemen.

Friese energiepremie

Vanaf 1 november kunnen huizenbezitters, door de Friese energiepremie, tot maximaal € 2.400 subsidie krijgen voor energiebesparende maatregelen. Deze energiepremie is prima te combineren met de gemeentelijke actie. Kijk voor meer informatie over de Friese energiepremie op www.snn.eu. Meer informatie over ‘Duorsum Dwaande mei wenjen’ staat op www.duorsumdwaande.nl.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button