Regionaal

Achtkarspelen zoekt betrokken burgemeester

BUITENPOST – De nieuwe burgemeester van Achtkarspelen moet vooruitstrevend en informeel zijn, bovendien een betrokken persoonlijkheid die stevig in zijn of haar schoenen staat. Dat is beschreven in de profielschets die dinsdagavond tijdens een speciale raadsvergadering aan de commissaris van de Koning Arno Brok werd uitgereikt.

Inwoners en medewerkers hebben hun mening gegeven over het profiel van hun toekomstige burgemeester. De fractievoorzitters hebben de uitkomsten van de vragenlijst betrokken bij het opstellen van de profielschets van de nieuwe burgemeester. Na openstelling van de vacature in de Staatscourant, zijn in november de eerste sollicitatiegesprekken. De officiële installatie en kroonbenoeming van de nieuwe burgemeester vindt volgens planning in februari 2019 plaats.

Op www.achtkarspelen.nl/mijnburgemeester staat vanaf 18 september alle informatie over de zoektocht naar de nieuwe burgemeester van Achtkarspelen. Daar zijn ook de uitkomsten van de vragenlijst terug te vinden.

Foto: Gemeente Achtkarspelen

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button