fbpx
Buiten regioRegionaal

Acnelittekens en rimpels aangepakt met gefractioneerde CO2 laserbehandeling in ziekenhuis Nij Smellinghe

DRACHTEN – De Huid- en Laserkliniek van ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten gaat vanaf december 2017 een voor de Friese ziekenhuiszorg unieke behandeling van acnelittekens en rimpels aanbieden, waarvoor patiënten nu al een afspraak kunnen maken. Met een intensieve CO2 laserbehandeling wordt de huidtextuur verbeterd en wordt gezorgd voor een egalere huid in het gezicht en op de rug.

De Huid- en Laserkliniek bood eerder al laserbehandelingen aan, maar deze laser biedt een nog diepere behandeling van acnelittekens en rimpels. Huidtherapeut Carla Rienstra legt uit hoe het werkt: “Het gefractioneerde CO2 laserapparaat maakt als het ware kleine gaatjes in de huid. De huid wordt hierdoor gestimuleerd om nieuw collageen en elastine aan te maken. Dit zorgt ervoor dat de huid verbetert en voller en strakker wordt.”

Nauwkeurig en groot effect
Een behandeling met de gefractioneerde CO2 laser heeft een aantal extra voordelen ten opzichte van andere laserbehandelingen. “De laserstralen maken kleine gaatjes in de vorm van een raster. Hierdoor kunnen we het (litteken)weefsel nauwkeurig behandelen en blijft de tussengelegen huid onaangetast. Dit zorg ervoor dat de huid sneller herstelt”, aldus huidtherapeut Janneke van der Zee. Verder is de CO2 laserbehandeling intensief, waardoor het effect groter is en het gewenste resultaat al na één of een paar behandelingen bereikt kan worden.

Brede toepassing
De CO2 laserbehandeling is geschikt voor de aanpak van acnelittekens en rimpels, maar kan ook worden toegepast bij ouderdomsvlekken en onregelmatige of zonbeschadigde huid van gezicht en rug.

Meer informatie, contactgegevens voor het maken van een afspraak en behandeldata zijn te vinden op de website: www.nijsmellinghe.nl/co2.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button