HoofdnieuwsRegionaalSport

Acroduo’s Wardy geplaatst voor 1/2 finale

HEERENVEEN – Zaterdag 16 maart werd in Heerenveen de districtsfinale acrogym voor de C-lijn gehouden, wat tevens het laatste kwalificatiemoment voor de landelijke halve finales was.
Namens Wardy Kollum komen dit seizoen twee duo’s in het hogere C-niveau uit.
Janita Kloppenburg en Enola Kramer zijn dit seizoen voor het eerst samen en besloten de uitdaging aan te gaan om in de C-lijn mee te doen. Bij de vorige plaatsingswedstrijd was het ze niet gelukt om het puntenlimiet te halen, dus zaterdag lag de zware taak in handen om minimaal 48 punten te halen.

Bij de tempo-oefening lieten ze goede partnerelementen zien, maar door een val bleven de punten steken op 23,633. Bij de balansoefening ging het duo goed van start maar door twee tijdsfouten die de nodige aftrek opleverden werd het wel heel spannend of ze de 48 punten zouden halen. Na de prijsuitreiking werd duidelijk dat ze een totaalscore van precies 48 punten hebben behaald en stromen hiermee door naar de halve finale.
Ook voor Susanne Brouwer en Evelyn Bakker is dit het eerste jaar samen in de C-lijn. Zij hadden bij de vorige wedstrijd het puntenlimiet al gehaald, maar er waren nog een aantal verbeterpunten waar hard aan is gewerkt om een hogere klassering te behalen.

Dit team liet zaterdag overtuigende oefeningen zien waarmee zij mooie scores boven de 25 punten haalden. Met een totaalscore van 50,633 eindigde dit jonge team op een zeer knappe 5e plaats. Ook Susanne en Evelyn zijn hiermee zeker van doorstroming naar de 1/2 finale acrogym.
Dat beide acroteams in dit niveau zich voor de landelijke wedstrijden hebben geplaatst is een geweldige prestatie te noemen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button