Sport

Acroteam SVK wint zilver op NK

ZWOLLE- Zaterdag 7 juni streden twee teams van SVK Kollumerzwaag om een medaille bij het NK acrogym.
De dames hebben zich in diverse voorrondes weten te plaatsen voor deze Nederlandse Kampioenschappen.
Het pupillenteam bestaande uit Alissa Westerhof, Nynke Postma en Chantal Hietkamp mochten het spits afbijten. Na de halve finale heeft dit team niet kunnen trainen vanwege een blessure. Het inturnen ging de geblesseerde Alissa Westerhof goed af, hierdoor konden de dames zelfverzekerd de wedstrijdvloer betreden. In het begin van de wedstrijdoefening ging helaas in de dans wat fout, waarschijnlijk door velen niet opgemerkt, maar door de dames wel. Gelukkig pakten de dames de dans daarna weer goed op en lieten ze een hele mooi “hoge toren” zien. De dans werd vervolgd met meerdere kleine foutjes, hierdoor zijn de dames ontevreden de vloer afgegaan. Uiteindelijk konden de dames toch met opgeheven hoofd huiswaarts keren, aangezien ze beseften dat de kans klein was dat ze aan het NK mee konden doen vanwege de blessure. Ze zijn met een puntentotaal van 25,300 op een 8e plaats geëindigd.

Het andere team, ook een trio, kwam uit in de D-lijn. Lisanne Hofstede, Janne Faber en Lisanne Hulder hebben de laatste wedstrijden steeds moeite met een individueel element. Aangezien de dames volgend seizoen een niveau hoger willen doen hebben we voor het NK toch het risico genomen om deze wel uit te voeren.  Dit is een goede keuze geweest, want de arabier flikflak werd nu wel gesprongen door Lisanne Hulder. Hierdoor was er veel meer rust in dit team dan vorige wedstrijden. Deze rust hebben ze ook vast kunnen houden op de wedstrijdvloer, hierdoor werd de dans, op een paar kleine puntsjes na, perfect uitgevoerd. De dans werd beoordeeld met een puntentotaal van 25,650. Hulder, Hofstede en Faber hebben een lange periode op de nummer 1 gestaan, echter ging één team met een minimaal verschil van 0,05 er net overheen. Helemaal verbaasd,  aangezien er meerdere verenigingen dachten dat dit team niet aan het puntentotaal van de Kollumerzwaagster vereniging zouden komen. De dames zijn zeker tevreden met een mooie zilveren medaille op dit zonnige NK.
Trainsters Jannie Oevering en Alie Hoekstra kunnen terug kijken op een geslaagd acrogymseizoen. Tevens willen we alle juryleden bedanken voor hun inzet dit seizoen. Zonder juryleden kunnen we niet deelnemen aan de wedstrijden.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button