Sport

Acroteam Wardy door naar halve finale

SURHUISTERVEEN – Zondag 13 maart werd in Surhuisterveen de districtsfinale acrogym voor het C-niveau gehouden. Namens Wardy Kollum doet het trio Serena Hoekstra, Janna Mout en Lemmy dit seizoen mee op dit niveau.

Helaas kent dit team dit seizoen meer downs dan ups, maar weten zich er elke keer goed doorheen te slaan. Zo hebben zij bij de vorige twee plaatsingswedstrijden al ruimschoots het limiet behaald, waardoor dit team al vrij zeker was van doorstroming. Afgelopen weekend was het doel om twee goede oefeningen zonder grote fouten te draaien en dit is zeker gelukt. Vooral tijdens hun balansoefening wisten zij met hun prachtige dans de hele zaal stil te krijgen, en ook door de jury werd dit beoordeeld met goede punten.

In het totaalklassement eindigden zij met 0,25 punten verschil van het podium op een goede achtste plaats.

Een dag eerder werd in Zwolle de eerste plaatsingswedstrijd voor het hoge B-niveau gehouden. Wardy deed hier aan mee met het trio Yasmin de Jong, Susanne Brouwer en Evelyn Bakker. Als kleine vereniging zijn wij erg trots dat wij met weinig faciliteiten goed kunnen meedraaien op dit niveau. In november heeft dit team zelfs al het internationale podium bereikt.

De laatste weken heeft dit team vooral hard getraind om de moeilijkheid te verhogen zodat zij dit afgelopen zaterdag konden laten zien op de wedstrijd. Nog niet alle elementen gingen zoals gehoopt, maar desondanks lieten zij zien goed op weg te zijn. Met een aantal verbeterpunten zullen zij begin april wederom in actie komen om  daar het NK-limiet proberen binnen te halen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button