Sport

Acroteams Wardy behalen 100% doorstroming naar FK

DOKKUM – Zondag 14 februari werd in Dokkum de laatste acrogym plaatsingswedstrijd voor de niveaus instap, E en D gehouden. Namens Wardy deden alle teams hier aan mee om te strijden voor een ticket voor het Friese kampioenschap.

In de vroege ochtend heeft het E-senioren duo Meta van Dekken en Nynke Dam dusdanig goed gepresteerd dat zijn zich ruimschoots hebben geplaatst voor het FK. Linda Bontekoe en Anna Baukje van Dellen behaalden door hun prachtige oefening wederom een medaille bij de E-senioren. Zilver was er zondag voor het E-senioren trio Iris Bontekoe, Hennie Hoekstra en Yvonne Talstra. Na een mindere oefening tijdens de vorige wedstrijd wisten zij dit keer hun hoofd koel te houden en lieten zien dat zij bij de top van deze categorie horen.

Lisanne van der Veer, Afrida Zijlstra en Renate Talstra – D-senioren trio – maakten met hun dans veel indruk bij de juryleden en behaalden hiermee de hoogste artistieke score van de dag. Door ook op technisch vlak goed te scoren mochten zij dit keer de hoogste trede van het podium beklimmen.

In de categorie junioren D-lijn deden Enola Kramer en Sanne Hiemstra mee. Dit team begon ijzersterk aan hun oefening en lieten indrukwekkende elementen zien. Helaas ging het halverwege de oefening even mis, maar wisten desondanks toch het zilver te bemachtigen. Goud was er in dezelfde categorie voor Renee Fleury en Noa van Houten. Met een upgrade in de moeilijkheid lieten zij zien dat ze klaar zijn voor het FK.

Bovenstaande teams hebben door hun goede prestaties allemaal een plek kunnen afdwingen voor het Friese kampioenschap dat op 27 februari wordt gehouden.

In de middagwedstrijd deden in de categorie duo instap twee jonge Wardy-teams mee. Marieke Fennema en Lotte Hofstra eindigden hier knap 5e. Lyanne Reurink en Sjoukje Spijkerman kregen zelfs het brons omgehangen. Voor deze jonge talenten is het nog even afwachten of zij zich hebben geplaatst voor het FK van 30 april. Deze doorstroming wordt pas na 27 februari bekendgemaakt.

Wardy kan met trots terugkijken op alle behaalde resultaten die haar teams zo vroeg in het seizoen geleverd hebben.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button