RegionaalSport

Acroteams Wardy in de prijzen

SCHEEMDA – Traditiegetrouw wordt in het pinksterweekend het Open Groninger Kampioenschap in Scheemda gehouden. Namens Wardy Kollum deden 8 teams mee. Voor sommige teams een leuke afsluiting van het wedstrijdseizoen, voor andere teams een voorbereidende wedstrijd op de landelijke (halve) finale.

Op zaterdagochtend Marieke Fennema en Lotte Hofstra mee in de categorie Junioren E-lijn. Dit jonge team heeft de afgelopen weken hard geoefend om speciaal voor deze wedstrijd op een hoger niveau in actie te komen en wisten een mooie 6e plaats te behalen. Het E-senioren trio Hennie Hoekstra, Iris Bontekoe en Yvonne Talstra lieten een prachtige oefening zien, maar kregen een tijdsfout toegewezen waardoor een podiumplaats nipt aan hun neus voorbij ging. In de middagwedstrijd was er succes voor het E-senioren duo Linda Bontekoe en Anna Baukje van Dellen. Met een zeer goede oefening kregen zij het zilver omgehangen.

Op zondagochtend viel het C-lijn trio Serena Hoekstra, Janna Mout en Lemmy van der Zee helaas uit door het oplopen van een blessure. Lisanne van der Veer en Renate Talstra behaalden bij de D-senioren overtuigend goud met een score van  26,150, wat tevens de hoogste dag score was.

In de middag was het de beurt aan de D-junioren. Renee Fleury en Noa van Houten maakten helaas een aantal fouten, waardoor een goed resultaten was verkeken. Enola Kramer en Sanne Hiemstra draaiden een keurige oefening waarmee ze op een 5eplaats eindigden. Yasmin de Jong en Evelyn Bakker draaiden afgelopen zondag eenmalig mee in de C-lijn. Met zeer weinig voorbereiding wisten zij een prima oefening neer te zetten en eindigden met minimaal verschil van 0,017 punten met nummer 3 net naast het podium.

Foto 1: Lisanne vd Veer en Renate Talstra

Foto 2: AnnaBaukje van Dellen en Linda Bontekoe

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button