Sport

Acroteams Wardy in de prijzen

SURHUISTERVEEN – Afgelopen zaterdag werden er in Surhuisterveen de Open Friese Kampioenschappen georganiseerd. Wardy deed hier met zeven teams aan mee. Het D-trio Annet de Boer, Janita Kloppenburg en Femke Sijpersma mocht het spits afbijten en zette een keurige oefening neer.

Vervolgens kwamen in dezelfde categorie Serena Hoekstra, Janna Mout en Lemmy van der Zee in actie. Zij zetten een hele strakke oefening neer, maar hadden helaas een tijdsfout in het laatste element waardoor er 0,3 van de score afgetrokken werd. Tenslotte waren er in deze categorie ook nog Hennie Hoekstra, Iris Bontekoe en Renee Fleury. Zij draaiden een van hun beste oefeningen van dit seizoen maar kregen helaas nog wat extra aftrek door een misstapje in de ‘eindpose’. Voor de D-trio’s van Wardy was er geen podiumplaats, het deelnemersveld in deze categorie was dan ook zeer sterk. Na deze teams was het de beurt aan het E-plus duo Maxine Breider en Sanne Hiemstra.

Zij zetten een keurige oefening neer en eindigden hiermee net naast het podium op een vierde plaats. E-junior herenpaar Yordin Breider en Bram de Jong draaiden ook een nette oefening en mochten hier een gouden medaille voor in ontvangst nemen. Hierna was het de beurt aan Daphne Diertens en Enola Kramer in het hoge C-niveau. Zij begonnen zeer sterk aan hun oefening maar werden zwaar afgerekend voor een fout in hun laatste element.

Een podiumplaats was hierdoor verkeken. Helemaal aan het einde van deze lange wedstrijddag mocht het E-junior trio Anne Meike Terpstra, Selina van der Ploeg en Noa van Houten de wedstrijdvloer betreden. Dit trio draaide een prachtige en tevens hun beste oefening van het seizoen waarmee zij verdienstelijk het zilver wonnen.

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button