RegionaalSport

Acroteams WSBF behalen goud op Open NK te Beverwijk

BEVERWIJK/SURHUISTERVEEN – In Beverwijk werd afgelopen weekend verdeeld over twee dagen het Open NK acrogym gehouden.

WSBF had zich ingeschreven met 17 teams verdeeld over de nivo’s  E t/m B. Over beide dagen scoorde de vereniging uit Surhuisterveen zeer succesvol.

Bij het B en C nivo werden de balans- en tempo-oefening apart beoordeeld waardoor een team meerdere medailles kon behalen. Maar liefst 3 teams van WSBF behaalden twee maal het erepodium.

Baukje Wassenaar, Chayenne de Kock en Jiska Wassenaar werden op beide oefeningen beloond met goud. Dit team behaalde met 26.350 op zaterdag de hoogste dagscore. Yannick van der Veen en Nellie Bijker evenaarden dit succes door ook twee maal de hoogste trede op het erepodium te behalen. Bij de C duo’s behaalden Jildou Kooistra en Femke Pander twee maal het brons

Goud was er eveneens voor het E junior duo Irna van der Heide en Amerins Venema en voor het senioren duo E Roos Drost en maud Boersma. In de categorie E trio was er goud voor Maureen Oostra, Yara de Jong en Sharon Mozes

In de categorie D duo pakten Lotte van Sluijs en Marrit Sietzema het goud en WSBF stond wederom op het podium in de categorie D trio senior waar Eva van Sluijs en Lyan van der Sleen en Kim Zuur het goud omgehangen kregen. Daarnaast mocht dit trio de hoogste dagscore op hun naam schrijven. Ze behaalden 26.00 op hun oefening.

Zilver was er voor het D junioren trio Femke Kooistra, Annieck Wiersema en Amerins Venema. Een hele prestatie daar dit team door een blessure binnen twee weken een andere bovenpartner klaar moesten stomen voor deze wedstrijd.

Het C trio Yteke Hoogsteen, Wilma de Vries en Hannah Westhof werden tweede met hun balansoefening. Elina Sipma en Lieke Bos veroverden bij de D junioren duo’s het zilver.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button