Sport

Acroteams WSBF sterk op ½ finale te Oss

OSS – Zondag was de ½ finale C lijn voor de juniorenteams van WSBF uit Surhuisterveen.In een sterk deelnemersveld moesten ze een plek bemachtigen voor het NK op 23 juni a.s te Rotterdam. Een podiumplaats was vereist om door te stromen.

Bij de junioren duo’s behaalde het team bestaande uit Chaluna van der Elst en Jiska Batema een bronzen medaille. Ze wisten zowel bij de balans- als bij de tempo oefeningen het hoogste artistieke cijfer te behalen. Het duo Elina Sipma en Lieke Bos zetten bij de tempo oefening de hoogste score neer. Zij behaalden het zilver. Beide teams zijn verzekerd van deelname aan het NK in juni.

Het juniorentrio bestaande uit Femke Kooistra, Annieck Wiersema en Alida Lindeboom waren het enigste trio in hun categorie wat op beide oefeningen  boven de 16.000 scoorde. Artistiek lieten ze wat steekjes vallen maar toch behaalden ze het een na hoogste plek op het erepodium en kregen het zilver omgehangen. Ook hun zijn in juni aanwezig op het NK Acrogym . Hun clubgenoten Anne Marit van der Merk, Anna Dillema en Nienke Veenstra behaalden op hun balansoefening een prachtige score, echter bij tempo-oefening werd een individueel element niet volledig uitgevoerd waardoor de score niet voldoende was om een podiumplaats te kunnen veroveren. Alle teams zullen nog aan een aantal open wedstrijden meedoen om zich goed te kunnen voorbereiden op het NK in Rotterdam.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button