Sport

Acroteams WSBF succesvol in Scheemda

SCHEEMDA – Afgelopen zaterdag en zondag deden meerdere acro – teams van WSBF mee aan het Open Groninger Kampioenschap te Scheemda. Dit toernooi wordt georganiseerd voor teams uitkomend in de E, D en C lijn.

Op beide dagen wist WSBF uit Surhuisterveen weer prachtige prestaties neer te zetten daar menig team het podium mocht betreden Gezien het aantal deelnemers waren er in een aantal categorieen meerdere medailles te verdelen. Op Pinksterzondag werd er maar liefst 3 maal goud behaald

Het C- trio bestaande uit Femke Kooistra, Annieck Wiersema en Alida Lindeboom mochten in een sterk deelnemersveld de hoogste trede van het podium betreden bij de tempo-oefening. Technisch en artistiek werd er dusdanig gescoord door dit trio waardoor ze alle concurrenten achter zich wisten te laten.

In dezelfde categorie behaalden Anna Wietske Elzinga, Jelly Frankes en Feline van der Veer eveneens een medaille door 5de in het eindklassement te worden.  Dit trio behaalde eveneens bij de balansoefening een medaille door hier een vierde plek te bemachtigen. Een geweldige prestatie , daar zij door een blessure van de bovenpartner nog maar sinds kort weer in training zijn in deze samenstelling.

Bij de D duo’s was eveneens het goud voor een team van WSBF. Yvonne Jagersma en Inge Stienstra bleven in een deelnemersveld van 16 teams de concurrentie voor en namen het goud mee naar Surhuisterveen.

WSBF is sinds een paar maanden weer een mix pair rijker. Yannick van der Veen en Eva van  Sluijs hebben als gelegenheidsduo besloten om als afsluiting van het seizoen een aantal open wedstrijden mee te doen  in de C-lijn Dat dit in Scheemda meteen goed uitpakte bleek wel toen zij hun choreo toonden aan de jury. Ondanks een paar beginnersfouten kon ook dit duo het hoogste plek op het podium betreden.

Bij de D duo’s junior behaalden Siebrina van der Wal en Xiao Mei Harms het brons. Zowel technisch als artistiek liet dit team aan de jury zien dat ze in een deelnemersveld van 19 teams bij de top behoren

In de categorie C duo Balans was het de eerste wedstrijd voor het team Chaluna van der Elst en Hannah Westhof . Door een enkelblessure kon dit team niet deelnemen aan de Landelijke wedstrijden. Dat ze bijna weer terug zijn op nivo bleek wel uit het feit dat ze het zilver in ontvangst mochten nemen .

Op zaterdag kwamen de teams in actie die uitkomen in de E lijn . Roos Drost en Maud Boersma werden tweede bij de E duo’s . In dezelfde categorie behaalde het duo Janine Alma en Kimberley Hoexum eveneens een podiumplek door 5de te worden.

In de categorie E trio’s behaalde wederom een team van WSBF het podium door in een sterk deelnemersveld een mooie combinatie-oefening neer te zetten. Yara de Jong, Maureen Oostra en Sanne Jonker werden vierde en kregen eveneens het eremetaal  omgehangen.

Meerdere teams van WSBF hebben zich weten te plaatsen voor het NK Acrogym . Daarnaast neemt een groot aantal teams van WSBF weer deel aan het Open NK te Beverwijk op 24- en 25 juni.

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button