Sport

Acroteams WSBF zeer succesvol op FK te Dokkum

DOKKUM – In Dokkum werd afgelopen zaterdag het Fries Kampioenschap Acrogym gehouden op D en E nivo. WSBF behaalde hier met hun teams meerdere podiumplaatsen

Bij de D duo’s lieten alle drie teams van de vereniging uit Surhuisterveen zien dat ze goed beslagen ten ijs kwamen. Eva van Sluijs en Kim Zuur behaalden in deze zware categorie het goud. Op dit zelfde podium mochten Yvonne Jagersma en Inge Stienstra het brons mee naar huis nemen. Jelline Bergsma en Anouck Hofstede moesten door een tijdsfout genoegen nemen met een zesde plaats maar zijn verzekerd van deelname aan de Districtswedstrijd te Ureterp.

Het D trio Lotte van Sluijs, Sanne van der Ploeg en Marrit Sietzema wisten ondanks een paar schoonheidsfoutjes het zilver te bemachtigen in Dokkum. Het D junioren duo Siebrina van der Wal en Xiao Mei Harms wist de jury te verrassen met een technisch en artistiek goed uitgevoerde oefening zodat ook dit team van WSBF het podium mocht betreden om het brons in ontvangst te nemen.

Bij de  E junioren trio’s is de concurrentie sterk. Gemma van der Werff, Ryanne Oostra en Tess de Vries lieten op het FK zien dat ze zeker tot de top behoren in deze categorie. Zij wisten een prachtige tweede plek te behalen.

In de categorie E duo’s was het deelnemersveld dusdanig groot dat de kans voor doorstroming beduidend minder was dan de overige categorieen. Slechts 8 van de 27 teams konden een plek behalen op het District.

Het duo Roos Drost en Maud Boersma behaalden technisch de hoogste score van de dag en artistiek waren zij ook een van de sterkere duo’s in deze categorie. Vanwege een tijdsfout ging het goud aan hun neus voorbij maar wisten toch nog het zilver in de wacht te slepen. In dezelfde categorie was er een verdiende vierde plek voor het duo Kimberley Hoexum en Janine Alma

WSBF Surhuisterveen is op 18 maart a.s  met maar liefst 8 teams aanwezig  bij de Districtswedstrijd te Ureterp.

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button