HoofdnieuwsRegionaal

Nieuwe start Medisch Zorg Centrum Sionsberg maar dan wel met kindergeneeskunde

DOKKUM – De actiegroep Red De Sionsberg is blij met de nieuwe start van De Sionsberg. De actiegroep heeft veel vertrouwen in de nieuwe eigenaars en in de medische specialisten en het personeel die het plan gaan uitvoeren. De actiegroep heeft grote bewondering voor het doorzettingsvermogen van de medische staf en het personeel, die hun schouders onder De Sionsberg bleven zetten en de patiënt centraal bleven stellen, de afgelopen maanden! Bovendien is gebleken dat strijden voor ons ziekenhuis De Sionsberg zin heeft.

Actiegroep Red De Sionsberg heeft onder protest meegedaan aan het overleg met Zorgbelang Fryslân, oftewel de jong, managemens & siegers, dat is helder op zaterdag 17 januari 2015. De actiegroep stond niet achter deze “volksraadpleging”, omdat volgens de actiegroep deze raadpleging slechts het gevoel aan de bevolking moet geven dat ze over de invulling van de zorg mag meepraten. Wat gebeurt er slechts enkele dagen na het overleg? De Friesland Zorgverzekeraar laat de bevolking van Noordoost Friesland nu al in de steek, want de verzekeraar koopt geen kindergeneeskunde in bij De Sionsberg.

 

Overigens wil DSW deze zorg voor kinderen wel inkopen voor haar klanten als die zorg in de Sionsberg wordt aangeboden. De kindergeneeskunde is opgenomen in het plan van de medische staf. Dit plan is doorgerekend, bovendien hebben de nieuwe eigenaren op de “Bouw mee aan De Sionsberg dag” aangegeven dat dit plan “zwarte cijfers” toont en is dit plan door alle groepen op deze dag geaccepteerd. De actiegroep begrijpt niet welke de rechtvaardige argumentatie zou kunnen zijn die hier achter zit. De kindergeneeskunde zoals die nu door de specialisten wordt voorgesteld hoeft beslist niet duur te zijn!

Het ontbreken van kindergeneeskunde in de regio zal zeker fatale gevolgen hebben voor enkele kinderen per jaar in de regio, waarvoor de noodzakelijke hulp kan te laat zijn. Op de “Bouw mee aan De Sionsberg dag” werd aangegeven dat je niet met ouderen om moet gaan slepen, dat moet je zeker niet doen met zieke kinderen. Ouders met kinderen die b.v. stuipen of benauwdheid hebben, mogen dan niet voor een gesloten deur komen!

Als de kindergeneeskunde niet doorgaat, dan heeft dit consequenties voor de rentabiliteit van overige specialismen. Ook de toekomstbestendigheid van De Sionsberg komt dan weer op het spel te staan, een sterfhuis constructie zou het gevolg kunnen zijn.

Als De Friesland-Achmea haar standpunt niet verandert, dan ziet het er dus naar uit dat kinderen geweerd worden aan de poort van De Sionsberg. Een ziekenhuis alleen voor boven de 18 jaar, dat kan toch beslist niet de bedoeling zijn? Wat een onzalig idee!

Kinderen hier in de regio hebben het zelfde recht op goede zorg als de kinderen elders in het land.

Wij zijn dan ook van mening dat ouders hun kinderen vanaf de komende week gewoon naar De Sionsberg moeten blijven brengen, zorgverzekeraar De Friesland-Achmea is gewoon verplicht om zorg die daar verleend wordt te vergoeden. De actiegroep Red De Sionsberg doet een dringend beroep op zorgverzekeraar De Friesland-Achmea om zorg voor onze kinderen in te kopen bij De Sionsberg en is ervan overtuigd dat daarvoor een oplossing mogelijk moet zijn. Als de wil er maar is!

De actiegroep hoopt dat ook de werkgroepen die binnenkort van start gaan, hieraan uiterste prioriteit gaan geven! Afspraak is afspraak!

 

Actiegroep Red De Sionsberg 21-01-2015

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button