HoofdnieuwsRegionaal

Adje de Admiraal doopt skûtsje Stêd Dockum

DOKKUM – Op vrijdagmiddag 8 april om 17.00 uur doopt Adje de Admiraal samen met burgemeester Marga Waanders van Dongeradeel het skûtsje Stêd Dockum. U bent van harte uitgenodigd om bij deze historische gebeurtenis aanwezig te zijn. De doop vindt plaats bij het Hellinghûs aan het Grootdiep in Dokkum.

Door de doop van het skûtsje te verbinden aan de Admiraliteitsdagen wil de organisatie van het evenement duidelijk maken dat ‘nautisch Dokkum’ leeft. Tegelijkertijd willen de initiatiefnemers van het skûtsje laten zien dat ze de Admiraliteitsdagen een warm hart toedragen door het skûtsje te laten dopen door Adje, de mascotte van het maritieme feest dat dit jaar van 1 tot en met 4 september plaatsvindt.

Admiraliteitsdagen steeds groter

De Admiraliteitsdagen zijn in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een evenement waarvoor tienduizenden mensen naar Dokkum komen. De Admiraliteitsdagen vinden elk jaar in het eerste weekend van september plaats en staan bol van de (maritieme) activiteiten. Bijzonder zijn de concerten bij het beroemde keerpunt van de Elfstedentocht op vrijdag 2 en zaterdag 3 september. De historische binnenstad is op deze avonden het decor waar topartiesten optreden op een drijvend podium tussen tientallen authentieke schepen.

Skûtsje Sted Dockum als visitekaartje

Onder de naam Stêd Dockum krijgt Dokkum voor het eerst in de geschiedenis een eigen skûtsje dat deelneemt aan de IFKS kampioenschappen. De vier initiatiefnemers zijn Jelmer Bloembergen (schipper), Jan Marten Zeilstra, Douwe van der Spoel, en Sjon Roosgeurius. Naast het promoten van het skûtsjesilen in het algemeen beogen de vier zeilers Dokkum nog beter als watersportstad te profileren.  Kortom: De Stêd Dockum als visitekaartje van de stad Dokkum.

PROGRAMMA VRIJDAG 8 APRIL 2016

16.45 uur Ontvangst bij het Hellinghûs, Zuiderbolwerk 79 in Dokkum.

17.00 uur Vanaf de Kettingbrug kondigt skûtsjekenner Klaas Jansma de aankomst van het skûtsje op zijn eigen bijzondere wijze aan. Schipper Jelmer Bloembergen nodigt vervolgens de burgemeester en de admiraal uit aan boord. Na een korte toespraak van de burgemeester volgt het belangrijkste historische moment, namelijk: de doop van het skûtsje door Adje de Admiraal (fotomoment).

Voorzitter Jan Michiel van der Gang van de Admiraliteitsdagen zal vervolgens alvast een tipje van de sluier oplichten van de plannen voor de zesde editie van de Admiraliteitsdagen die dit jaar van 1 tot en met 4 september worden gehouden. Tot slot sluit Jelmer Bloembergen van Stêd Dockum het officiële gedeelte af.

17.30 uur  Napraten onder het genot van een hapje en een drankje.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button