RegionaalSport

Afscheid voorzitter Jasper Bergsma WSBF

SURHUISTERVEEN – Het wisselbekertoernooi turnen, georganiseerd door de WSBF in de Surventohal te Surhuisterveen, is afgelopen zaterdag speciaal onderbroken om afscheid te kunnen nemen van voorzitter Jasper Bergsma.

Jasper Bergsma heeft tien jaar lang als een erg betrokken en sociaal bewogen voorzitter zich volledig ingezet voor de turnvereniging WSBF. Hij heeft getoond nieuwe uitdagingen niet uit de weg te gaan en in staat te zijn meerdere landelijke finales groepsspringen en acro naar Surhuisterveen te halen. Tijdens zijn periode als voorzitter heeft hij ook vele sportieve prestaties van de leden meegemaakt, ook op landelijk niveau.

De scheidende voorzitter laat een door mede zijn toedoen een gezonde vereniging achter met enthousiaste leidsters, vele vrijwilligers en een groot aantal leden. Het huidige leden aantal dit jaar is nog niet eerder zo hoog geweest.

Tijdens de onderbreking werd hij onthaald door leden van de vereniging met een flashmob en onder meer toegesproken door de wethouder van sport en welzijn van de gemeente Achtkarspelen, de heer Marten Van der Veen. De wethouder heeft de scheidende voorzitter vele jaren meegemaakt als gesprekspartner van WSBF en sprak uit grote waardering te hebben over de wijze waarop hij de vereniging 10 jaar lang heeft geleid. Bovendien werd Jasper Bergsma als erelid benoemd en ontving hij daarvoor een oorkonde.

Vanzelfsprekend werd er afgelopen zaterdag tijdens de laatste wedstrijd van dit seizoen ook nog op diverse niveaus gestreden door de turners en turnsters. Diverse turnverenigingen streden om de felbegeerde wisselbeker, maar daarnaast kon op individueel vlak medailles worden behaald.

Er werd door 47 leden van WSBF deelgenomen aan de wedstrijd. Door de turnsters van WSBF werd in totaal 16 maal een gouden plak behaald. Daar naast gingen 10 turnsters van de vereniging met een zilveren en 9 met een bronzen plek naar huis. Daarmee werd voor de vereniging een tweede plaats behaald op dit wisselbekertoernooi.

Er werd door 47 leden van WSBF deelgenomen aan de wedstrijd

Eigen Foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button