HoofdnieuwsRegionaal

Aftrap TOS op het Lauwers College – groep 8 leerlingen ontdekken talenten

KOLLUM /BUITENPOST – Op 1 december startte het Lauwers College met TOS, een project waarbij 350 leerlingen uit groep 8 kunnen ontdekken waar hun talenten liggen. Mevrouw drs. Beintema, onderzoeksjournaliste en lid van de Nederlandse poolexpeditie, deed de kick-off met een presentatie over haar bezoek aan Spitsbergen. De leerlingen gaan vijf weken ‘op pad’ met het Lauwers College om van alles uit te vinden over ondernemen, wetenschap en kunst.

TOS is afgeleid van het tossen bij een sportwedstrijd, uiteraard is TOS ook een afkorting: Talentontwikkeling, Ondernemen en Science. De basisschoolleerlingen, die allemaal havo gaan doen, wordt nieuwe en vooral betekenisvolle leerstof aangeboden. Hiermee kan de basisschool worden verlicht en kunnen leerlingen van alles ontdekken over de geheimzinnige en interessante zaken des levens, maar vooral ook over middelbaar onderwijs.

Tijdens de eerste bijeenkomst kregen de leerlingen een overzicht mee van data, docenten en onderwerpen van het TOS-programma. Leerlingen gaan straks als echte speurneuzen aan de gang gaan met het opstellen van een daderprofiel.

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button