HoofdnieuwsPolitie BerichtenRegionaal

Alcoholcontrole’s in Fryslân

FRYSLAN- De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Keizersgracht een alcoholcontrole gehouden. Tussen vrijdagavond 22.00 uur en zaterdagmorgen 04.00 uur werden 855 bestuurders verzocht om mee te werken aan een alcohol onderzoek. Daarvan bliezen er 15 boven de limiet van 220 ug/l en tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt. Van twee bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd. Een beginnende bestuurder op een bromscooter, een 35-jarige inwoner van Leeuwarden, blies 610 ug/l . Een andere beginnende bestuurder uit Leeuwarden (leeftijd onbekend) blies 375 ug/l. Daarnaast reed een 28-jarige Leeuwarder onder invloed in zijn auto terwijl hij een ongeldig rijbewijs had. Hij blies op de ademanalyse 570 ug/l. Een 32-jarige Leeuwarder reed op een bromscooter terwijl hij een ontzegging van de rijbevoegdheid had in verband met recidive. Hij bleek ook nu weer onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 410 ug/l. Zijn bromscooter werd in beslag genomen.

Daarnaast werd tegen een automobilist proces-verbaal opgemaakt omdat hij een auto bestuurde met een verlopen rijbewijs. Een andere automobilist reed zonder rijbewijs in zijn auto en had nog 400 euro aan boetes openstaan. Deze kon hij niet betalen waarop hij werd ingesloten.

 

Ook op andere plaatsen in Fryslân werd ook op het rijden onder invloed van alcohol gecontroleerd.

Hierbij werd in drie gevallen zoveel gedronken, dat naast het proces-verbaal en rijverbod, ook het rijbewijs ingevorderd moest worden. Dat betrof de volgende gevallen (achtereenvolgens tijdstip en plaats controle, verdachte en uitslag ademanalyse en eventuele bijzonderheden):

  • Vrijdag 21.20 uur, Kootstertille, De Koaten, een 41-jarige automobilist uit Harkema, 675 ug/l. Hij kreeg een rijverbod opgelegd van 7 uur.
  • Zaterdag 00.20 uur, Sneek, Frieswijkstraat, een 28-jarige beginnende bestuurder uit Sneek, 405 ug/l. Hij kreeg een rijverbod opgelegd van 5 uur.
  • Zaterdag 01.35 uur, Sneek, Lemmerweg, een 32-jarige bromfietser uit IJlst, 1050 ug/l. Hij kreeg een rijverbod opgelegd van 13 uur. De man stapte vervolgens weer op zijn bromfiets waarna zijn eigendom in beslag werd genomen. Er werd opnieuw proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button