Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Alfa Accountants en Adviseurs gaat samenwerken met Innovatiehuis Lauwersdelta

BUITENPOST – Innovatiehuis Lauwersdelta en Alfa Accountants en Adviseurs gaan samenwerken. De adviseurs van Alfa zijn met ingang van 30 juni aanstaande wekelijks aanwezig in het Innovatiehuis Lauwersdelta en ondersteunen ondernemers bij vragen op het gebied van accountancy en bedrijfsadvisering. Ook worden diverse workshops georganiseerd met betrekking tot het opstellen van een ondernemingsplan, een liquiditeitsbegroting en/of financieringen, eindejaarstips en personeelszaken.

Het Innovatiehuis Lauwersdelta (www.lauwersdelta.nl) in Buitenpost is een kennis- en netwerkcentrum voor starters, zzp’ers, MKB, Research & Developmentafdelingen van gerenommeerde bedrijven en (onderwijs)instellingen. Ondernemers, overheid, onderwijs en studenten in de regio Noordoost Friesland en het Westerkwartier (Groningen) komen hier samen.

Tussen lokale ondernemers

Alfa wil graag lokaal, dichtbij haar klanten staan. “Door deze nieuwe samenwerking met het Innovatiehuis Lauwersdelta staan we letterlijk dichtbij,” aldus directeur Sicco de Vries.” Adviseurs Rein Benno van der Wal en Henk Kooy wisselen elkaar wekelijks af in het Innovatiehuis. Zij zitten daar in een flexruimte direct tussen de lokale ondernemers. Daardoor horen ze wat er bij hen leeft, en dat maakt het mogelijk om er ook gelijk op in te spelen. We kunnen ons netwerk hierdoor verbreden.” Naast de flexplekken kan Alfa in het Innovatiehuis Lauwersdelta beschikken over een eigen spreekkamer om met ondernemers om de tafel te kunnen gaan en financiële en vertrouwelijke zaken te bespreken.

Relatiemanager MKB Van der Wal: “Lokale ondernemers geven kleur aan de samenleving. Daarom vinden wij het belangrijk om het zelfstandig ondernemerschap ‒ de motor van onze economie ‒ te stimuleren. We werken om die reden graag samen met het Innovatiehuis Lauwersdelta.” Landelijk werkt Alfa samen met de Online Starterstraining. Dit is een programma van vier weken, twee modules per week, inclusief webinars en videoworkshops. Van der Wal: “Wij willen met een persoonlijke aanpak ondernemers verder op weg helpen.”

Over het Innovatiehuis Lauwersdelta

Stichting Innovatiehuis Lauwersdelta biedt ruimte aan veelbelovende start-ups en ambitieuze MKB-bedrijven die voor innovatie en groei gaan. De stichting zonder winstoogmerk staat open voor nieuwe ondernemers en organisaties die zich als vakspecialist (‘expert’) aan de organisatie willen verbinden.

Over Alfa Accountants en Adviseurs

Alfa Accountants en Adviseurs is thuis in het lokale midden- en kleinbedrijf. Onder de opdrachtgevers bevinden zich vele familiebedrijven. Met 28 kantoren, verdeeld over geheel Nederland, geeft het kantoor ook letterlijk invulling aan de merkbelofte ‘Overal dichtbij’. De vestiging in Buitenpost ligt aan de Ried 10. Voor meer informatie, kijk op www.alfa.nl.

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button