Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Alle kinderen doen mee door TOP-regeling Achtkarspelen

BUITENPOST – De gemeente Achtkarspelen, Leergeld, Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds tekenden woensdag 1 juli een samenwerkingsovereenkomst voor de TOP-regeling. ‘We willen dat alle kinderen mee kunnen doen aan activiteiten op het gebied van onderwijs, sport, cultuur en ontspanning. Hierdoor worden ze optimaal in staat gesteld om hun talenten te ontwikkelen,’ aldus wethouder Gerda Postma.

Rabobank Foundation

Rabobank Drachten Friesland Oost was ook aanwezig en bood de drie fondsen een cheque aan. Jeugdsportfonds ontving € 5.000, Leergeld en Jeugdcultuurfonds ontvingen elk een cheque ter waarde van € 1.500. ‘Investeren in de zelfredzaamheid van mensen is ons belangrijkste doel. Niet voor iedereen is het vanzelfsprekend om bijvoorbeeld te kunnen sporten of deel te nemen aan culturele activiteiten. Onze projecten zijn er op gericht talenten te ontwikkelen en drempels weg te nemen’, aldus de heer Gregor de Vries van de Rabobank.

Gelijke kansen voor de toekomst

Om te voorkomen dat kinderen om financiële redenen niet mee kunnen doen heeft de gemeente Achtkarspelen de TOP-regeling (Talent-Ontwikkeling en Participatieregeling) ontwikkeld. De regeling moet voorkomen dat kinderen aan de kant blijven staan en na verloop van tijd sociaal geïsoleerd raken. Leergeld, Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds voeren de TOP-regeling uit voor Achtkarspelen.

Kinderen van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met een inkomen tot maximaal 120% van het sociaal minimum moeten kunnen meedoen aan de activiteiten. De fondsen keren geen geld uit aan de ouders/verzorgers van de kinderen, maar doen de betalingen rechtstreeks aan de aanbieders, zoals bijvoorbeeld verenigingen of de leveranciers.

Samenwerkingsovereenkomst

In de samenwerkingsovereenkomst is vastgelegd hoe de onderlinge verdeling van de werkzaamheden tussen de fondsen zal zijn en op welke manier de fondsen kunnen worden ingeschakeld. Bij de ondertekening waren ook verenigingen en maatschappelijke instanties aanwezig. Samen zorgen deze partijen ervoor dat alle kinderen in de gemeente mee kunnen doen met onderwijs-, sport- en culturele activiteiten.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button