Sport

Alle teams van WSBF geplaatst voor Friese kampioenschappen

DOKKUM – Tijdens het weekend van 13 en 14 februari  werden de 5e en 6e plaatsingswedstrijd niveau D en E gehouden in Dokkum. Zaterdag was er Goud voor het D senioren duo Lotte van der Sluijs en Marrit Seitzema. Tevens was er werderom goud voor het D-senioren trio Eva van der Sluijs, Lyan van der Sleen en Kim Zuur. Bij  de junioren wist het trio Femke Kooistra, Annieck Wiersema en Alida Lindeboom  een mooie gouden medaille te behalen, op het D niveau. In dezelfde leefstijds categorie behaalde het duo Eline en Lieke een welverdiende zilveren medaille. Ook het E senioren duo Jelline Bergsma en Anouck Hofstede mochten het erepodium bedtreden, ze wisten de 3e plaats te behalen.

In de middag wedstrijd wist het E plus trio Isabel van der Veer, Kyra Weistra en Aukje Boomsma een gouden medaille te veroveren. Tevens wist het E instap duo, Siebrina van der Wal en Xiao Mei Harms goud te winnen in een groot deelnemersveld. Een welverdiende 3e plek was er voor het E junioren duo Rodien van Geest en Sanne van Til.

Zondag werd op de laatste plaatsingswedstrijd gestreden om een plekje op het FK. Celina Smedes, Femke v.d. Meer en Wendy Vegelin kregen de zilveren medaille om gehangen en in hetzelfde niveau, E-trio plus, werden Aukje Boomsma, Isabel v.d. Veer en Kyra Weistra net als gisteren eerste. Ook was er goud voor het damespaar Instap Danae Kits en Yolanthe Ritsma. Maureen Oostra, Yara de Jong en Sharon Mozes werden derde bij de E-senioren. Eveneens derde werden Chaluna v.d. Elst, Lyonne v.d. Veen en Christina Bruinsma maar dan bij de D-senioren.

Nu alle plaatsingswedstrijden afgerond zijn werd bekend dat alle teams van WSBF geplaatst zijn voor de Friese Kampioenschappen, die worden gehouden op 27 februari a.s. in Stiens.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button