HoofdnieuwsRegionaal

‘Alternatieve troonredes Basisschool de Wel inspiratie voor de raad’

DAMWÂLD – Groep 7b/8 van cbs de Wel uit Broeksterwâld won de originaliteitsprijs van de schrijfwedstrijd ‘Pimp de troonrede’ die na Prinsjesdag werd uitgereikt in Den Haag.

Het college was onder de indruk van de troonredes van de leerlingen en wilde hen graag in het zonnetje zetten. Daarom heeft de burgemeester de klas gevraagd om vóór de gemeenteraadsvergadering, waarin de begroting werd vastgesteld, hun troonredes nogmaals voor te dragen.

Burgemeester Sicko Heldoorn vond de presentaties heel origineel: ‘De ideeën van de leerlingen waren een inspirerend begin van de avond. Ik vind het een geweldige prestatie van de leerlingen. Dit zijn hopelijk onze volksvertegenwoordigers van de toekomst.’

De leerlingen stelden verschillende zaken aan de orde zoals goedkoper sporten voor kinderen, een strenger beleid tegen drugs en meer vrijwilligers voor ouderen.

De leerlingen werden met een paardentram naar de raadszaal gebracht en de gemeenteraad en het college ontvingen hen feestelijk op de rode loper (de dames mét hoedje). Burgemeester Sicko Heldoorn reikte ook nog een prijs uit aan de leerlingen: een cheque van €300 die ze mogen besteden aan een zelfgekozen goed doel.

foto’s: Nanne Nicolai

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button