HoofdnieuwsRegionaal

Ambtelijke fusie DDFK gemeenten uitgesteld

KOLLUM – De  ambtelijke fusie van de gemeenten Dantumadiel, Dongeradeel, Ferwerderadiel en Kollumerland c.a. die op 1 januari 2016 was gepland, wordt uitgesteld. De Bijzondere Ondernemingsraad (BOR) van de vier gemeenten en het Bijzonder Georganiseerd Overleg (BGO), waarin de vakbonden vertegenwoordigd zijn, konden op dit moment nog niet instemmen met de overgang van het personeel naar de nieuwe ambtelijke organisatie.

Ambtelijke fusie per 1 januari 2017

Er zijn volgens de Bijzondere Ondernemingsraad en het Bijzonder Georganiseerd Overleg op dit moment nog te veel onbeantwoorde vragen. Beide partijen willen het personeel van de vier gemeenten niet over laten gaan naar een nieuwe organisatie, waarin nog te veel onzeker is. Voor de financiële administratie en voor de belastingdienst is een overgang in een boekjaar niet praktisch. Dit betekent dat er nu wordt gekoerst op een ambtelijke fusie per 1 januari 2017.

Reflectie

De komende tijd vindt er een reflectie plaats op het proces van de afgelopen maanden. Op basis hiervan wordt in samenspraak met de BOR en het BGO een plan van aanpak voor het komende jaar opgesteld.

Besluit over herindeling

De gemeenteraden van de betreffende gemeenten moeten nog besluiten of de ambtelijke fusie wordt gevolgd door een bestuurlijke herindeling vanaf 1 januari 2019. Een herindelingsscan, een financiële scan en een dienstverleningsconcept moeten de raadsleden helpen bij de besluitvorming. Deze documenten worden binnenkort aangeleverd bij de gemeenteraden en de raden kunnen daarom eind maart 2016 zoals gepland een besluit nemen over het wel of niet herindelen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button