EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Ambtenaren ‘Op ‘e trapers’

BUITENPOST – Het personeel van de gemeente Achtkarspelen gaat fietsen voor het goede doel. De gemeente doet mee aan de lokale campagne ‘op ‘e trapers’. Per gefietste kilometer door de ambtenaren van en naar het werk stelt de gemeente € 0,015 beschikbaar voor een nader te bepalen goed doel. Het streven is om minimaal 40.000 kilometer per jaar te fiesten.

 

Fietsen naar het werk is gezond, goed voor de conditie, goed voor het milieu en ook nog eens goedkoper dan met de auto. Voor de medewerkers van de gemeente Achtkarspelen komt er een leuke uitdaging bij. Met de campagne ‘Op ‘e trapers’ kunnen ze ook nog eens hun fietskilometers inzichtelijk maken en tegelijkertijd sparen voor een goed doel.

 

Op ‘e trapers is een lokale campagne die op uitdagende wijze het fietsen naar het werk stimuleert. De campagne sluit aan bij de Millenniumdoelstelling van de gemeente. In de gemeente Tytsjerksteradiel loopt de campagne al een aantal jaren en is zeer succesvol.

 

Deelnemers kunnen op hun persoonlijke registratiekaart direct zien:

• Hoeveel CO2-uitstoot (broeikasgas) voorkomen wordt en wat dit betekent voor de verkleining van de ecologische voetafdruk. (milieu)
• Hoeveel sponsorgeld er bij elkaar is gefietst voor het goede doel. (mvo/millennium)
• Hoeveel calorieën ze hebben verbrand (gezondheid)
• Hoeveel geld ze hebben bespaard (eigen voordeel)

 

De werknemer heeft geen financieel voordeel van de actie. Het gespaarde geld komt niet bij de werknemer, maar gaat naar het goede doel. Welk doel dat wordt is nog niet bekend.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button