HoofdnieuwsRegionaal

Amusementskoor “Haven in Zicht” uit Burum sloot Jubileumjaar af met drie optredens

BURUM – Het Amusementskoor “Haven in Zicht” uit Burum  vierde in 2019 haar 20 jarig bestaan en verzorgde in 2019 12 optredens in verzorgingshuizen en een aantal optredens in winkelcentra. Het laatste optreden in 2019 was in “Bennemastate” te Hardegarijp op oudejaarsdag, de thuisbasis van Ale Terpstra die in 2019 nieuw bij het koor kwam.  Het koor werd welkom geheten door Activiteitenbegeleidster Coby van der Bij, namens de bewoners van Bennemastate.
Op de accordeon de vaste begeleider  Joze Boon, die week na week het koor begeleidde tijdens de repetities en optredens. Het koor stond ook deze keer onder leiding van Geert Dijkstra.

Een zaal vol aanwezigen genoten van de zeemansliederen en de hits van weleer. Liederen zoals “een zeemanshart”, met in de hoofdrol Lolke Jousma,  “Hert fan Fryslân” en   “Syn leafde foar see”  vielen enorm in de smaak.
Na de pauze werd volop meegezongen met Que sera sera, You are my sunshine, “Zeeman” en “It feintsje fan Menaam” en natuurlijk “It Bûthúsbankje” wat op een voortreffelijke manier vertolkt werd door Riki Mulder. Aan het eind zong de zaal met het koor het volkslied van “De Wâlden”, de Wâldsang.

Er werd afgesproken om ook op 31 december 2020 een optreden te verzorgen. Op 1 januari 2020 werd voor de 20 ste keer medewerking verleend aan de Nieuwjaarsduik in Burum. Wethouder Jouke Douwe de Vries van Noard East Fryslân deed na afloop de toezegging dat hij bij de volgende Nieuwjaarsduik in Burum samen met het koor een lied zou zingen.

In dezelfde week op 3 januari 2020 verzorgde het Amusementskoor “Haven in Zicht” uit Burum een optreden in het overdekte Dorpsplein Oostergast van het  Zonnehuis te Zuidhorn. De coördinator van het Verenigingsleven Wilma Kuiper heette het koor welkom en een zeer muzikale middag.

Naast de liederen die ook in Hardegarijp werden gezongen was er nu ruimte voor liederen in de Grünniger Toal. Termunterziel, Nij Stoatenziel ( van Ede Staal) en deze middag werd afgesloten met de vier coupletten van het “Grönnens Laid”, het volkslied van Groningen. En dus werd het ook in Zuidhorn een feest.

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button