Regionaal

Amusementskoor “Haven in Zicht” viert feest in Nij Tjaerda te Damwoude

DAMWOUDE – Wat was het een feest in Nij Tjaerda. Stichting “De Iepen Doar” had als eerste activiteit in 2019 het Amusementskoor “Haven in Zicht” uit Burum uitgenodigd. Het koor viert in 2019 haar 20 jarig bestaan en verzorgde een fantastisch optreden in Nij Tjaerda. Dit was mede te danken aan het enthousiasme van de aanwezigen.
Op de accordeon de vaste begeleiders Joze Boon en Truida van Santen, die week na week het koor begeleiden tijdens repetities en optredens. Het koor stond ook vandaag onder leiding van Geert Dijkstra.

De aanwezigen genoten van de hits van weleer. Liederen zoals “Sofietje” en “Bye bye love” vielen enorm in de smaak. De liederen “Hert fan Fryslân” en “One way wind”, met als solisten Riki Mulder en Geert Dijkstra en The Fields of Athenry met als solisten Tineke Dijkstra en Bouke Zijlstra, werden voluit meegezongen.
Het gedicht van Mieke Baars viel zeer in de smaak. Na de pauze werd volop meegezongen met Que sera sera, You are my sunshine, “De klok van Arnemuiden” en “It feintsje fan Menaam”.
Aan het eind zong de zaal staande met het koor het volkslied van “De Wâlden”, de Wâldsang.
Het was een geweldige middag voor zowel het koor als de toehoorders.

Het volgende optreden wordt gehouden op 25 januari in Grand Café “Berchhiem” te Burgum tijdens de open tafel.
Het optreden begint om 18.00 uur.

foto’s: Koos Scherjon

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button