Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Amy Hanemaaijer nieuwe kinderburgemeester van Dongeradeel

DOKKUM – De raadszaal in Dokkum was op woensdag 29 oktober een keer niet het toneel van politici, maar van leerlingen uit groep 7 en 8. Zij kwamen met familie, vrienden en vriendinnen naar de verkiezing van de zesde kinderburgemeester van Dongeradeel. Na een spannende strijd werd  Amy  Hanemaaijer van basisschool De Regenboog uit Dokkum gekozen.

Er hadden zich 11 kinderen opgegeven als kandidaat. Ze moesten zich onder voorzitterschap van raadslid Fedde Breeuwsma (FNP) in maximaal drie minuten presenteren aan een jury bestaande uit  burgemeester M.C.M. Waanders en de raadsleden R. Wondaal-Steinfort (CDA) en R. Slijver  (Dongeradeel Sociaal). Esra Braaksma had een adviserende stem.  De kandidaten mochten op de stoel van de echte burgemeester zitten en, uit het hoofd, een toespraakje houden.

Het was net of de kinderen dit werk al jaren deden, want stuk voor stuk presenteerden zij zich helder en duidelijk aan het publiek. De jury had dan ook een zware taak om drie finalisten te kiezen. Toch sprongen de presentaties van Jelger Arjaans, Amy Haanemaaijer en Minke Weidenaar , in de ogen van de jury, eruit. Deze drie gingen dan ook door naar de finaleronde, waarbij ze een onverwacht toespraakje moesten houden. De jury koos unaniem Amy Haanemaaijer als nieuwe kinderburgemeester. Amy had de krachtigste toespraak gehouden.

Amy Hanemaaijer wordt op donderdagavond 30 oktober in de raadsvergadering officieel geïnstalleerd als zesde kinderburgemeester van Dongeradeel. De raad neemt dan ook afscheid van Esra Braaksma, de vorige kinderburgemeester van Dongeradeel. Amy Hanemaaijer blijft kinderburgemeester tot het einde van dit schooljaar.

 

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button