Sport

Andries Groenewoud wint drie Nederlandse titels

ROTTERDAM – Zaterdag en zondag 17 -18 juni stond Ahoy Rotterdam in het teken van Fantastic Gymnastic. Het Nederlands Kampioenschap voor alle disciplines binnen de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU).

GVV Veenwouden reisde zaterdag af met acht turners en turnsters voor het Nederlands Kampioenschap Individueel springen; Andries Groenewoud (Hardegarijp), Stefano Tiensta (Bergum), Caitlyn Tienstra (Bergum), Wianna Banga (Damwoude), Marianne Bosma (Veenwouden), Josine Camminga (Veenwouden), Jacqueline Osinga (Hardegarijp) en Jannah van der Velde (Buitenpost).

Andries Groenewoud, jeugd C- lijn, mocht als eerste van GVV zijn sprongen op trampoline pegasus laten zien. De drie sprongen werden beloond met prachtige scores. In totaal scoorde hij 12,05. Op trampoline valmat liet Andries drie prachtige sprongen zien. Hij scoorde in totaal 11,75 punten. Het laatste onderdeel waar hij in actie kwam is airtrack. Ook dit onderdeel verliep zonder grote fouten. Tijdens de prijsuitreiking was daar de grote verassing. Andries mocht drie keer op het podium komen en de gouden medailles in ontvangst nemen en de titel in ontvangst nemen Nederlands Kampioen op de onderdelen trampoline valmat, trampoline pegasus en airtrack.

Bij de junioren C-lijn kwamen de meiden; Wianna Banga, Caitlyn Tienstra, Marianne Bosma en Josine Camminga in actie. Bij trampoline pegasus werd Marianne 8e, Caitlyn 16e en Wianna 20e. Op trampoline werd Marianne 11e, Wianna 21e en Caitlyn 25e. Op airtrack deden Josine en Caitlyn mee. Zij werden gedeeld 12e.

Stefano Tienstra deed mee bij de junioren B-lijn. Hij deed mee op de onderdelen trampoline valmat en trampoline pegasus. Helaas een val bij zijn schroef en behaalde nog wel een mooie score van 11,75 en werd hiermee 6e. Bij trampoline pegasus liet hij drie mooie sprongen zien en werd hij 7e.

Bij de Senioren C- lijn deden Jacqueline Osinga en Jannah van der Velde mee. Jannah van der Velde liet echt prachtige sprongen zien bij het onderdeel trampoline en werd in een groot deelnemersveld 9e. Op airtrack werd Jannah 6e en ze werd op trampoline pegasus 9e. Jacqueline deed mee op trampoline pegasus en ze kwam 0,05 te kort voor het podium en werd met een score van 12,55 4e.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button