Anjum na één wedstrijd op voorsprong tegen WTOC

OUDWOUDE – Zaterdagmiddag stond de eerste wedstrijd in het tweeluik tussen Anjum en WTOC op het programma. WTOC speelde in de thuiswedstrijd niet eens onverdienstelijk, maar gaf de goals wel erg gemakkelijk was. Daardoor verloor het met 3-4, waardoor het volgende week met een achterstand richting Anjum afreist.

1e helft

De start van de wedstrijd leverde direct gevaar op voor beide goals. Een vrije trap van Anjum verdween langs de, voor WTOC, goede kant van de paal en aan de andere kant had de keeper van Anjum alle moeite om een vrije trap van Berend Jan Prins uit de goal te houden. De rebound werd door Jan Smid naast gewerkt. Na 10 minuten spelen kwam Anjum op voorsprong. Een bal uit de kluts werd met een omhaal over keeper Geoffrie Hoiting geplaatst. Na de tegentreffer was het WTOC wat duidelijk op zoek ging naar de gelijkmaker. Na enkele afstandsschoten die een prooi waren voor de Anjum-goalie, wist Tedo de Bruin het net wel te vinden (1-1).

Bij de thuisclub hoopte men dat de jongens van WTOC nu door zouden drukken. Het was dan ook onbegrijpelijk dat drie minuten later een 1-3 tussenstand op het scorebord stond. Eerst kon een Anjummer uit een corner binnenknikken en een minuut later volleerde Mark Jansma van Anjum de bal in de goal na slecht wegwerken in de WTOC defensie.

WTOC kreeg na de gelijkmaker een ferme tik te verwerken door de twee tegengoals. Toch wist het nog voor rust de aansluitingstreffer te maken. Een corner verdween over alles en iedereen heen; het was dan ook niet handig van de Anjummer verdediger om Jaap de Bruin, die nooit bij de bal had gekund, naar de grond te trekken. De penalty werd door Berend Jan Prins feilloos binnen gewerkt (2-3).

2e helft

De mannen uit Oudwoude begonnen vol goede moed aan de 2e helft.  Er was nog van alles mogelijk. Het was dan wederom een mentale tik dat Anjum na 10 minuten spelen op 2-4 kwam. Een vrije bal werd hoog in de 16-meter gebracht en plofte pardoes achter keeper Geoffrie Hoiting. Weer stroopte WTOC de mouwen op en ging op jacht naar de aansluitingstreffer. Deze kwam er ongeveer 20 minuten voor tijd. De uitstekend spelende Sybren Bosma werd in de 16-meter neergelegd. Berend Jan Prins wist de keeper vanaf 11 meter wederom kansloos te laten (3-4).

Na deze goal bleef WTOC voetballen en gaf het achterin niets meer weg. Het veldoverwicht en een aantal mogelijkheden waren er voor WTOC, maar de keeper van de Anjummers wilde van geen wijken weten. Vijf minuten voor tijd ging Tedo de Bruin, na een perfecte steekbal, nog alleen op de keeper af maar nu hielp de grensrechter van de Anjummers zijn achterhoede een handje waardoor de 3-4 stand op het bord bleef.

Dan 94 minuten spelen vond de prima leidende scheidsrechter Jansen het welletjes en bracht de drietoon ten gehore.

Volgende week

Over een week mag WTOC op bezoek bij Anjum. Het zal daar in ieder geval moeten winnen om het 3e klasserschap te behouden. Wint WTOC met één goal verschil, dan volgt er een verlenging met eventueel penalty’s. Wordt er door WTOC met twee goals verschil gewonnen dan is men in Oudwoude volgend seizoen ook zeker van het spelen in de 3e klasse. In alle andere gevallen maakt Anjum de stap omhoog naar de 3e klasse en zal men in Oudwoude het volgend jaar een treetje lager moeten proberen.