HoofdnieuwsRegionaal

Anti-autopaaltjes geplaatst op Ooster- en Westerdiepswal in Kollum

KOLLUM –  Aan de Ooster- en Westerdiepswal is de gemeente Kollumerland maandagmorgen begonnen met het plaatsen van zogenaamde anti-autopaaltjes. Hierdoor kan er niet meer worden geparkeerd.

Deze actie is nodig in het kader van de veiligheid. De onderhoudstoestand van de walbeschoeiingen is zodanig dat er een noodzaak is om direct een parkeerverbod in te stellen. Het college van B&W heeft, vanwege die veiligheidsoverwegingen, het besluit genomen om de parkeerplaatsen langs de Ooster- en Westerdiepswal op korte termijn op te heffen.

Voor de aanwonenden van de Wallen is vervangende parkeergelegenheid aangelegd langs Meckama en de Willem Lodewijkstraat. De bewoners aan deze beide straten zijn geïnformeerd over de nieuwe parkeerplaatsen voor de bewoners van de Wallen.

In de jaren ’80 is de houten walbeschoeiing aan de Ooster- en Westerdiepswal aangelegd. Een houten walbeschoeiing kan gemiddeld 30 à 40 jaar mee. In 2005 is de kwaliteit van de beschoeiing in kaart gebracht en is een restlevensduur berekening gemaakt. Daaruit bleek dat de beschoeiing nog zeker 11 à 12 jaar mee zou kunnen. Begin 2016 is opnieuw de beschoeiing geïnspecteerd. Daaruit blijkt dat de walbeschoeiing in slechte staat verkeert. Het ingenieursbureau dat namens de gemeente de inspectie heeft uitgevoerd adviseert om, in verband met de veiligheid, een tijdelijk parkeerverbod aan zowel de Westerdiepswal als de Oosterdiepswal in te stellen.

Foto’s Jelke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button