HoofdnieuwsRegionaal

Area-Pop in Kollum geplaatst

KOLLUM – De eerste Area-Pop in Kollum is geplaatst voor Glasvezel van Kabelnoord. Via dit nieuwe wijkdistributiecentrum worden alle woningen in Kollum voorzien van een glasvezelverbinding. In totaal worden ongeveer 2200 woningen aangesloten op het glasvezelnetwerk in Kollum. De Area-Pop in Kollum zal in de toekomst ook gaan fungeren als een nieuw back-up station voor de verbindingen van Kabelnoord.

Woningschouw in volle gang
Sinds eind oktober is de woningschouw in Kollum in volle gang. De woningschouwers zijn te herkennen aan hun “Glasvezel van Kabelnoord” kleding en bezoeken alle woningen binnen het aansluitgebied. De schouwer bekijkt samen met de bewoner waar in de woning de nieuwe glasvezelaansluiting moet komen.

Graafwerkzaamheden begonnen
Ook de graafwerkzaamheden zijn begonnen. De graafploegen van de aannemer graven lange geulen langs de openbare weg en verrichten tuinboringen waarmee de nieuwe glasvezelkabels tot aan de gevel van de woningen worden aangelegd. De uitvoering van de geplande graafwerkzaamheden hangt af van de weersomstandigheden. Wanneer het gaat vriezen, worden de graafwerkzaamheden stilgelegd.

Bewoners worden per brief geïnformeerd over wanneer de glasvezelkabel in hun straat wordt aangelegd. Om de overlast tot het minimum te beperken kunnen de bewoners hun woning altijd bereiken via een loopplank. Daarnaast worden de geulen na afronding van de werkzaamheden zo snel mogelijk en in ieder geval voor het weekend gedicht.

De laatste stap in het aanlegtraject is de plaatsing van de glasvezelaansluiting in de woningen. De bewoners in Kollum ontvangen opnieuw een brief van Glasvezel van Kabelnoord met daarin een installatiedatum. Op deze datum komt er een monteur van de aannemer langs. Deze brengt de glasvezelkabel de woning binnen en plaatst het nieuwe glasvezelmodem op de afgesproken plaats. Bewoners die klant zijn bij Kabelnoord ontvangen vanaf dit moment hun Kabelnoord-producten via glasvezel.

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button