EvenementenHoofdnieuwsSport

Arno Brok opent Jumbo Drakenbootfestival Kollum

KOLLUM – Op zaterdag 01 juli 2017 zal Arno Brok de Jumbo Drakenbootfestival in Kollum officieel openen. Omstreeks 12.00 uur zal de politicus het eerste startschot lossen. In 2017 trad Arno Brok aan als commissaris van de Koning in de provincie Fryslân. Daar volgde hij Joan Leemhuis-Stout op, die de functie vijf maanden vervulde na het vertrek van John Jorritsma.

 Het Drakenbootfestival in Kollum gaat op 01 juli van start om 09.00 uur met een grote braderie en een Oldtimershow. Deze braderie vind plaats op de Voorstraat tot aan het festivalterrein bij de Hessebrug. De oldtimershow van op de Voorstraat tussen de Hessebrug en de Mr. Andreaestraat. Om 12.00 uur gaat het Open Fries Kampioenschap Drakenbootrace van start. 27 Teams bestaande uit ten minste 450 deelnemers gaan met elkaar de strijd aan.

Vanuit de drakenboot het evenement mee maken en actief deelnemen? Dat kan nog steeds!! Er kunnen maximaal 27 teams meedoen aan de Open Friese kampioenschappen. Een team wordt gevormd door 16 peddelaars en 1 trommelaar, maar het is handig om ook enkele reserve peddelaars te hebben. Let wel: Elk team moet bestaan uit minimaal 5 vrouwen. Op dit moment hebben al 22 teams zich aangemeld en die zijn zeker van deelname. Ook deelnemen? Geef je dan zo snel mogelijk op en wacht niet tot het te laat is. Opgave kan via de website: www.drakenbootfestivalkollum.nl. Let op; die het eerst komt, het eerst maalt!

Ook deze vijfde editie van dit kampioenschap ligt de presentatie in onnavolgbare wijze in handen van Klaas Jansma. Dit jaar komt het Dweilorkest de Menaemer Feintsjes naar Kollum om de feeststemming weer compleet te maken. Na afloop vindt de prijsuitreiking plaats in de feesttent aan de Hesseweg. Feestband Exposure 2.0 zal het festival swingend afsluiten tot in de late uurtjes. Het beloofd weer een heel spektakel te worden in Kollum.

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button