HoofdnieuwsRegionaalSport

Arnold van der Veen uit Eelderwolde Nederlands Kampioen Vrije Standaard in Kollum

KOLLUM – Op zaterdag 21 september werd het Nederlands Kampioenschap Vrije Standaard autocross verreden op het Van der Schaaf circuit te Kollum. Bij de laatste wedstrijd van 2019 bij NAC (noordelijke autocross club) mochten de coureurs in deze klasse strijden om de hoogste titel. De strijd was fel en hard.

Kanshebber Franke Kooistra uit De Tike was de eerste uitvaller in de finale na sterke kwalificatieritten. Ook Ybe Vellema uit Holwerd had zich goed gekwalificeerd maar kwam de eerste ronde niet ongeschonden door waardoor een top klassering niet meer mogelijk was. Arnold van der Veen uit Eelderwolde zag hierdoor zijn belangrijkste concurrenten verdwijnen en kon hierdoor de wedstrijd controleren. Patrick Sintebin uit Alkmaar kwam dichtbij, maar die moest genoegen nemen met de tweede plaats.

Door de afgelaste wedstrijd in Blija begin deze maand werd ook het NK Rodeo verreden. Richard Reitsma uit St. Jacobiparochie was de concurrentie te slim af en bleef slim rijden tijdens een slijtageslag.

De NAC kijkt terug op een mooi seizoen autocross op het vernieuwde circuit.

Uitslagen binnenkort op www.NAC-autocross.nl
Foto`s en video`s binnenkort op: www.RaRaRacing.nl

Tekst en foto’s  Meindert Acda – RaRaRacing

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button