ASC en Friese Boys delen de punten

AUGUSTINUSGA – ASC en Friese Boys speelden zaterdag met 1-1 gelijk. Daarmee toonde de thuisclub zich het meest tevreden. ASC kwam sterk uit de startblokken maar twee pogingen van Hilbrand Benedictus troffen geen doel. Langzamerhand kwam Friese Boys beter in het spel en een inzet van Marten Starkenburg werd uitstekend gestopt door doelman Henk Witte van ASC. Schoten van Johan de Vries, Harmen Hietkamp, Erik Hilboezen en René de Jong werden eveneens gestopt door de ASC-doelman. Aan de overkant redde doelman Auke Hoekstra op een inzet van Marco de Haan. De beste kans in de eerste helft was voor Friese Boys: Een schot van René de Jong werd gestopt door doelman Witte; de rebound was voor Hans Feenstra maar zijn inzet ging hoog over. Namens de thuisclub schoot Tamme de Boer hard in maar Hoekstra bracht redding.

In het beginfase van de tweede helft kreeg René de Jong een mogelijkheid maar opnieuw redde doelman Witte. Linksachter Rienk Postma voorkwam met een uitstekende ingreep een doelpunt van Hilbrand Benedictus. Het was toch de thuisclub die even later scoorde via invaller Han Zwart, 1-0. Na een solo van Hilbrand Benedictus kreeg Zwart een prima mogelijkheid op 2-0 maar nu redde Auke Hoekstra uitstekend. Direct daarop viel de gelijkmaker; na een voorzet van Rienk Postma kwam de bal bij de volkomen vrij staande Johan de Vries die de gelijkmaker liet aantekenen. Twee harde schoten van Eelke Venema gingen rakelings naast het ASC-doel. Het bleef uiteindelijk 1-1.