Buiten regioOndernemendRegionaal

Autostoel helpt patiënten nog beter revalideren na operatie

DRACHTEN – Sinds vandaag 11 mei is die helemaal af en volledig in gebruik! De autostoel op afdeling Orthopedie van ziekenhuis Nij Smellinghe. Op deze afdeling was al een heuse huiskamer ingericht waar patiënten die net geopereerd zijn, kunnen revalideren in een omgeving die hun eigen thuissituatie zoveel mogelijk simuleert. De auto is gemaakt door Bouwbedrijf Talsma Drachten en gespoten in ‘Nij Smellinghe blauw’ door Schilderwerken Drachten. Autobedrijf Tolman Drachten stelde de stoel beschikbaar voor onze patiënten en leverde woensdag 10 mei het nummerbord.

Hendrike Hoogeboom, Physician Assistant Orthopedie: “De autostoel is een mooie aanvulling op het oefenen in de thuissituatie. Ook past het heel goed binnen ons Better in Better out concept, waarbij we groepen patiënten die in afwachting zijn van een operatie fitter maken. Want; hoe fitter zij de operatie ingaan, hoe sneller zij herstellen. Door te oefenen met de autostoel kunnen patiënten die net een operatie hebben ondergaan, ervaren op welke manier ze het beste in en uit de auto kunnen stappen. Een voor velen dagelijkse handeling. We willen de bedrijven die mee hebben geholpen de stoel te realiseren dan ook hartelijk bedanken. Ik weet zeker dat hier veel gebruik van gemaakt gaat worden!”

Better in, Better out

Het specialisme Orthopedie in Nij Smellinghe is constant in ontwikkeling. Maar liefst 650 keer per jaar krijgen patiënten in Nij Smellinghe een nieuwe heup of knie, omdat hun eigen heup of knie versleten is. Bij zo’n operatie is het belangrijk dat patiënten zo goed mogelijk in conditie zijn en blijven. Op die manier kunnen zij optimaal herstellen en is het risico op complicaties kleiner. Daarom zet Nij Smellinghe, als één van de eerste ziekenhuizen in Nederland, het zogenaamde Better in Better out-traject (BiBo) in.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button