HoofdnieuwsRegionaal

Avondvierdaagse Kollum een groot succes

KOLLUM – De organisatie van de Avondvierdaagse 2019 kan terugkijken op een geslaagde wandelactiviteit met 435 wandelaars en ongeveer 100 begeleidsters/begeleiders.
De Prins Bernhardschool organiseert al ruim 25 jaar de Avondvierdaagse in Kollum. De laatste jaren in samenwerking met Plaatselijk Belang en een commissie die de zaken coördineert.
Een nieuwtje dit jaar waren de nieuwe routes die werden samengesteld door een groep vrijwilligers onder leiding van Cees Meijer.
De nieuwe routes voerden de wandelaars door Elzenhiem, de Maartenskerk, het Hafhoefke, de Tochmamolen, Dreamlân, de Oosterkerk en de kleedboxen van de v.v. Kollum.

De wandelaars reageerden enthousiast over de nieuwe routes en de organisatie is de mensen die hebben meegewerkt dan ook zeer dankbaar.
De vrijwilligers ( verkeersregelaars) zorgden er iedere avond voor dat de kinderen en volwassenen op een verantwoorde wijze de drukke kruispunten konden oversteken. Ook de EHBO vormde een onmisbare spil in het geheel. Als hulpverlener en als bezemwagen.
Op woensdag kregen de lopers en loopsters een verrassing bij Dreamlân, waar ook de drinkfles gevuld kon worden en waar men gebruik mocht maken van het toilet.

Op donderdag kwamen ze allemaal langs de Pruttelpot waar men op een ijsje werd getrakteerd. Dit werd de wandelaars aangeboden door de HIM uit Kollum. Ook de JUMBO uit Kollum trakteerde de wandelaars op een pakje drinken.
Uniek was dit jaar de ontvangst op het Maartensplein.
De wandelaars werden door de ouders en andere belangstellenden opgewacht en brassband “Wilhelmina” zorgde voor de muzikale omlijsting. Dwars door De Colle kregen ze een geweldig onthaal.
Maurice ( De Colle) werd ook bedankt voor zijn jarenlange samenwerking.

Alle vrijwilligers, de scholen uit Kollum en Oudwoude, bedankt voor jullie inzet. Dankzij de samenwerking kunnen we terug zien op een spectaculair wandelevenement.

Verslag Geert Dijkstra

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button