Sport

B peloton Release scoort NK ticket

LELYSTAD – Zaterdag 15 oktober nam Release Dokkum deel aan het majorette-twirl concours in Lelystad met 4 groepen en bijna alle solisten. Er werden veel medailles en bekers in ontvangst genomen maar de uitblinkers van de dag waren de meiden van het B peloton uitkomend op het onderdeel large team preteen beginner, zetten de meiden een krachtige en boeiende show neer op de muziek van de musical Ragtime. Met maar liefst 70.8 pnt namen ze de gouden beker in ontvangst en plaatsten ze zich hiermee rechtstreeks voor de Nederlandse Kampioenschappen op zaterdag 10 december in Almere. Een geweldige prestatie voor deze groep jonge meiden die  samen met instructrice Durkje Sijtsma en assistent Jelly Wiersma zich gaan voorbereiden voor het komende kampioenschap.

Op verschillende onderdelen en leeftijdsklassen werd er door de solisten goud gewonnen door: Ketsia Gruintjes, Lisa Terharkel, Fiona Dorenbos en het nieuw gevormde duo show twirl Emmaly Bakker en Marije Kok. Zilver was er voor , Fenne Postma, Kirsten Wiersma en Janet Zuidema. Brons werd behaald door Jelly Wiersma en Emmaly Bakker.

Het Exhibition corps, A peloton senior intermediate en het Ensemble A senior intermediate wisten ook beslag te leggen op de gouden beker. Het Twirlteam senior intermediate behaalde de bronzen plek overige uitslagen solisten : 4de plek voor duo Samantha Gjaltema en Jelly Wiersma, 5de plek voor Emmaly Bakker, Eke de Vries en Marije Kok. 6de plaats voor Fiona Dorenbos en Ketsia Gruintjes. 7de plaats voor Dirkina  v/d  Veen en  Chantal Roorda. 10de plek voor Fleur Rosa Braaksma. 11de plaats voor  Melissa Niesing. 13de plaats voor Danique Visser. 12de  plaats voor Samantha Gjaltema.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button