HoofdnieuwsRegionaal

Barmhartigheid van het Rijk, de Provincie en het COA?

KOLLUM – Wat er op dit moment gebeurt in diverse gemeenten, inzake de opvang van vluchtelingen, verdient groot respect. Het ambtelijk apparaat staat op zijn kop en enorm veel vrijwilligers zijn in actie.

Wat ik echter mis, is de steun van het Rijk en de Provincie. Ook de rol van het COA mag wel een keer worden onderzocht, door het geven van geen of zeer gebrekkige informatie.

Het Rijk vraagt de gemeenten mee te werken omdat de nood hoog is en de gemeenten doen dat gewoon, natuurlijk zijn er uitzonderingen. Ook de provincie Fryslân geeft geen enkele steun en dan bedoel ik ook financiële steun. Verwacht de Provincie niet van de gemeenten dat zij een sluitende begroting moeten inleveren. Een operatie als deze, met opvang voor 6 dagen gaat in de tienduizenden euro’s lopen. Deze kosten zijn voor veel gemeenten eigenlijk niet op te brengen.

Waar is de barmhartige Samaritaan?

Groot respect voor de vele vrijwilligers en iedereen die meewerken om de vluchtelingen een gevoel te geven dat zij welkom zijn. Reken maar dat het ambtelijk apparaat minimaal 2 weken bezig is met deze noodorganisatie en het andere werk blijft liggen. Dus Provincie en Rijk kom over de brug en steun de gemeenten die zich enorm inzetten voor de opvang van de vluchtelingen en laat jullie barmhartigheid blijken.

Sjoerd Keizer

Fractievoorzitter PvdA Kollumerland c.a.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button