HoofdnieuwsRegionaal

Basisschoolleerlingen genieten van voorstelling ”De Gruffalo”

KOLLUM –  Maandagmorgen was er voor de groepen 3 en 4 van de Prins Bernhardschool uit Kollum en de CBS de Stapstien uit Kollumerzwaag een voorstelling  ”De Gruffalo” in de Colle . De voorstelling ‘De Gruffalo, door Mijnheer Monster naar het gelijknamige boek van Julia Donaldson: Hij heeft oranje ogen, een tong zwart als drop en paarse stekels van zijn staart tot aan zijn kop. Wie kent hem niet? De Gruffalo!

Een kleine muis wordt uitgenodigd om te komen eten, eerst door een vos, dan een uil en een slang. Zij zien hem zelf als een lekker hapje. Beleefd slaat hij de uitnodigingen af, hij zegt dat hij bij de Gruffalo al een eetafspraak heeft. De muis vertelt hoe het niet-bestaande griezelbeest er uitziet. De dieren schrikken en druipen af. Maar dan komt de muis een echte Gruffalo tegen die er precies zo uit ziet als de muis heeft verzonnen! En de Grufallo heeft helaas ook trek in een hartig hapje muis! Overwint de kleine muis zijn angsten voor die grote griezel?

Honderden theatervoorstellingen voor het basisonderwijs

Het podiumkunstenmenu van Keunstwurk Uurcultuur gaat voor het 27ste opeenvolgende jaar van start. De komende vier maanden kunnen meer dan 25.000 Friese basisschoolkinderen genieten van maar liefst 400 voorstellingen! Keunstwurk zorgt er met Uurcultuur voor dat bijna alle Friese basisschoolkinderen onder schooltijd professionele voorstellingen zien. Uiteenlopend van toneel-, dans-, vertel-, poppen- en muziekvoorstellingen.

Samenwerking  regio

Doordat Keunstwurk de scholen bundelt is het voor artiesten interessant om een serie voorstellingen in Fryslân te komen spelen. Kinderen krijgen zo de kans om bijzondere voorstellingen dichtbij, in de eigen omgeving te zien. De hoogste klassen brengen zelf een bezoek aan de schouwburg. De laatste jaren werkt Keunstwurk vaker samen met regionale kunstencentra, zodat een voorstelling inhoudelijk  aansluit bij actualiteiten uit die regio.

Lesmateriaal steeds belangrijker

Het lesmateriaal als aanvulling op de voorstellingen is door de jaren heen steeds belangrijker geworden. Docenten in het basisonderwijs vinden de educatieve waarde van een stuk van groot belang. Het biedt hen handvatten om bepaalde vraagstukken te bespreken. Hier speelt Keunstwurk op in door bijpassend digitaal lesmateriaal aan te bieden.

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button