Sport

Bauke Jan Stuursma nieuwe trainer VV Buitenpost 2

BUITENPOST – Bauke Jan Stuursma gaat na de zomer aan de slag als trainer van VV Buitenpost 2. De huidige 24-jarige trainer van JO19-1 heeft zin in de nieuwe uitdaging. “In het tweede kom ik veel jongens tegen die ik de laatste drie jaar heb getraind bij JO19-1. Daarnaast zijn er een paar oudere voetballers. Mooi om nu bij de senioren te mogen werken”, zegt de ambitieuze Buitenposter.

 Kind van de club

De Technische Commissie (TC) heeft Bauke Jan benaderd omdat hij als kind van de club veel teams onder zijn hoede heeft gehad en de kans moet krijgen bij de senioren. Bauke Jan is in 2010 begonnen als trainer van de F’jes. Daarna was hij assistent bij de C’s, trainer van de D’s en van JO15. Nu is hij voor het derde jaar verantwoordelijk voor JO19-1, dat uitkomt in de vierde divisie. Volgens de TC is Bauke Jan toe aan de volgende stap in zijn trainerscarrière bij de Blauwkes. De club is blij dat de bij Buitenpost opgeleide trainer met zijn nieuwe functie heeft ingestemd. Hij volgt Wietze Cuperus op, die na dit seizoen afscheid neemt van VV Buitenpost.

 

Wisselwerking eerste

“Er zit voldoende talent bij Buitenpost 2, waarmee we in de eerste klasse spelen. Het zou mooi zijn dat er spelers kunnen doorstromen naar het eerste”, hoopt Bauke Jan. Sowieso is er sprake van een wisselwerking met het eerste team. “Ik ben in de winterstop met ze mee geweest op trainingskamp. Ik heb een goede band met trainer Jasper Bouma en zijn assistent Wietse van der Veen. Ik steek ook veel van ze op.” De gedreven coach is nu bezig met de opleiding UEFA B. Hiervoor gaat hij zijn stage doen bij zijn oude team, JO19-1.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button