HoofdnieuwsRegionaal

Be Quick winnaar Sponsoractie Kabelnoord

DOKKUM/KOLLUM – Be Quick heeft de eerste editie van sponsoractie Goed Foarelkoar van Kabelnoord gewonnen. Maar liefst 1075 regionale stemmen gingen naar het sponsorproject van de voetbalclub. De gewonnen sponsorbijdrage van € 2500,- is bestemd voor het kledingfonds van de jeugdafdeling van de Dokkumer vereniging.
Prijzen per categorie
In de categorie Sport werd VV Zwaagwesteinde tweede. Zij krijgen een sponsorbijdrage van € 1500,- voor het aanschaffen van speeltoestellen voor hun sportaccommodatie. Speeltoestellen spelen ook de hoofdrol bij de winnaar in de categorie Maatschappij. Hier ging het Hertenkamp van Kollum er met de winst vandoor. Zij besteden hun € 1500,- aan de uitbreiding van de nieuwe speeltuin op hun veel bezochte terrein. In de categorie Cultuur kreeg de Coolkids Party de meeste stemmen. Met de sponsorbijdrage van Kabelnoord gaat hun wens voor het uitbrengen van een eigen cd in vervulling.

Juryprijzen
Naast de strijd voor sponsorbijdrages via stemmen was er ook de strijd om de juryprijzen. De jury van Kabelnoord koos deze eerste editie voor een gelijke verdeling van de beschikbare € 2000,- onder vier sponsorprojecten. Het ‘Se foelen foar ús’ uit Damwâld zorgt voor nieuw informatiemateriaal over in de Tweede Wereldoorlog omgekomen soldaten op regionale gedenkplekken. Stichting Dier onder Dak uit Dokkum kan met de bijdrage van Kabelnoord een start maken met een nieuwe keuken voor haar kattenopvang. In Feanwâlden gaat men met behulp van het sponsorbudget een kabelbaan aanleggen in speeltuin it Boartersplak. De laatste juryprijs is voor de Plusbus van Kollumerland, een initiatief waarmee ouderen uit de buurt eenvoudig een dagje uit kunnen. Alle vier projecten ontvangen € 500,- sponsorbudget van Kabelnoord.

Editie 2017
Het was de eerste keer dat Kabelnoord haar klanten betrok bij de verdeling van haar sponsorgeld. Met maar liefst 77 deelnemende projecten, 6675 uitgebrachte regionale stemmen en 8 winnende sponsorprojecten is de actie een groot succes. Editie 2017 komt er dan ook zeker.

Eigen Foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button