Regionaal

Bedrijven in Noardeast-Fryslân doen Afvalestafette

KOLLUM – De gemeente gemeente Noardeast-Fryslân en de gemeente Dantumadiel zijn donderdag gestart met  de Afvalestafette Dit is een landelijke actie, waarbij ondernemers elkaar uitdagen voor een zwerfafvalvrije omgeving. Een aantal medewerkers van beide gemeenten gingen vanmiddag tijdens hun lunchwandeling met een prikstok en vuilniszak op pad. Samen met wethouder Engbert van Esch (Noardeast-Fryslân) en wethouder Rommy Kempenaar (Dantumadiel) ruimden zij het gebied rondom de gemeentehuizen in Kollum en Damwâld op. Later op de dag droegen beide wethouders ‘de prikstok’ over aan de volgende deelnemers, Jumbo Kollum en Albert Heijn Damwâld.

De supermarkteigenaren geven het Afvalestafette-pakket, met daarin het materiaal voor een goede opschoonactie, over een paar dagen door aan een andere onderneming. Bedrijven kunnen zich via supportervanschoon.nl opgeven en het gebied selecteren dat zij schoon willen maken en houden.

Afvalestafette
De actie is een ook onderdeel van 100% Zwerfafvalvrij Friesland, de aanpak die in samenwerking met de Friese gemeenten, Circulair Friesland, Omrin, de Friese Milieu Federatie en Nederland Schoon wordt uitgevoerd. Doel van de Afvalestafette is om iedereen te betrekken bij het zwerfafvalvrij maken en schoon houden van de omgeving.

foto’s Sake Beerstra en Supporters van Schoon

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button